ICRC Yemen'deki faaliyetlerine devam edecek

ICRC Yemen'deki faaliyetlerine devam edecek

Kızılhaç, Yemen'den 70 personeline çekmesine rağmen faaliyetlerini askıya almadığını açıkladı

CENEVRE (AA) - Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC), Yemen'deki faaliyetlerini askıya almadığını duyurdu.

ICRC Güney Asya Operasyonları Başkan Yardımcısı Arnaud de Baecque, BM Cenevre Ofisi'nde düzenlediği basın toplantısında, "Yemen'deki durum açıkçası gerek çatışmalar gerekse insani durum açısından çok vahim." dedi.

Güvenlik endişesiyle Yemen'de faaliyet gösteren 70 insani yardım çalışanını bölgeden çektiklerini aktaran Baecque, buna rağmen Kızılhaç'ın ülkedeki varlığını devam ettireceğini söyledi.

Baecque, Yemen'deki faaliyetlerini askıya almadıklarının altını çizerek, ülkede halen ICRC'nin yerel ekiplerinin yanı sıra 40 çalışanı bulunduğunu söyledi.

Çektikleri 70 kişinin potansiyel olarak daha fazla güvenlik riski altında olduğunu anlatan Baecque, söz konusu 70 Kızılhaç çalışanının Cibuti'de görevlendirildiğini kaydetti.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın sürdüğü Yemen'de, meşru yönetime darbe yapan Husiler, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde bulunduruyor.

Yemen yaklaşık 3 yıldır, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin desteklediği hükümet güçleri ile Husiler arasındaki şiddetli çatışmalara sahne oluyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :