İçme suyu kaynağına atıksu

İçme suyu kaynağına atıksu

Çatalca’da İSKİ’ye ait atık su hattındaki arıza nedeniyle yer altına sızan atık suyun tarım arazilerine zarar verdiği ve Büyükçekmece Barajı’na aktığı iddia edildi.

Çatalca Bahşayiş Mahallesi’nde, İSKİ’ye ait atık su boru hattında yaklaşık 3-4 ay önce meydana geldiği öne sürülen arıza sonrası atık suyun yer altına sızdığı belirtildi. Sızıntının su kanalları üzerinden tarım arazilerine ulaştığı, ekili alanlarda zarar oluştuğu iddia edildi.

KOKU VE ÇEVRE ENDİŞESİ

Bölge sakinleri, özellikle yaz aylarında yayılan kötü kokunun yaşamı olumsuz etkilediğini ifade ederken, sorunun uzun süredir giderilmediğini savundu. Atık suyun tarım alanlarında birikmesi çevre ve halk sağlığı açısından endişe yarattı.

BARAJA AKIŞ DRONLA GÖRÜNTÜLENDİ

İddialara göre tarım arazilerinde biriken atık su, daha sonra içme suyu kaynağı olarak kullanılan Büyükçekmece Barajı’na yönlendirildi. Baraj havzasına akışın dron ile havadan görüntülendiği belirtildi.

MAHALLE SAKİNİNİN AÇIKLAMASI

Bahşayiş Mahallesi sakini Özcan Öktem, “Üç dört ay önce borunun patladığını duyduk. Su tarlalarımıza kadar geldi, ekinlerimiz zarar gördü. İki gündür bu atık suyun Büyükçekmece Barajı’na döküldüğünü görüyoruz” dedi.

Yaşananlara ilişkin resmi kurumlardan yapılacak açıklamalar ve inceleme sonuçları bekleniyor.

İçme suyu kaynağına atıksu

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.