İçişleri'nden 81 İl Valiliğine genelge! Konya ve tüm illerde 5 milyon erkeğe farkındalık eğitimi verilecek

İçişleri'nden 81 İl Valiliğine genelge! Konya ve tüm illerde 5 milyon erkeğe farkındalık eğitimi verilecek

İçişleri Bakanlığı tarafından Konya dahil 81 İl Valiliğine gönderilen genelgede, 2022 yılında erkek odaklı şekilde yürütülecek olan kadına yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla en az 5 milyon erkeğe farkındalık eğitimi verilecek

“Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 2022 Yılı Faaliyet Planı” çerçevesinde yaygın eğitim ve farkındalık çalışmaları kapsamında 2022 yılı içerisinde Konya ve 81 ilde en az 5 Milyon erkeğe kadına yönelik şiddetle mücadele alanında temel bilgilendirme ve farkındalık oluşturma eğitimleri gerçekleştirilecek.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN 81 İL VALİLİĞİNE GENELGE

Aile ve Sosyal Hizmetler, Adalet, İçişleri, Milli Eğitim ve Sağlık Bakanlıkları ile Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 23 Mart 2022 tarihinde imzalanan protokolle “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 2022 Yılı Faaliyet Planı” kamuoyuna duyurulmuştu. İçişleri Bakanlığı tarafından 81 İl Valiliğine gönderilen genelgede, 2022 yılında erkek odaklı şekilde yürütülecek olan kadına yönelik şiddetin önlenmesine ilişkin yaygın eğitim ve farkındalık çalışmaları kapsamında en az 5 Milyon erkeğe kadına yönelik şiddetle mücadele alanında temel bilgilendirme ve farkındalık oluşturma eğitimlerinin verilmesi hedefleniyor.

KADINA EL KAL-KA-MAZ!

Eğitimlerde, İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğünün koordinesinde, ilgili bakanlık ve başkanlık temsilcilerinin katılımlarıyla, #KadınaElKalkamaz mottosu çerçevesinde hazırlanan video, broşür ve afişler kullanılacak. Kadına yönelik şiddetle mücadelede etkinliğin ve farkındalığın artırılması amacıyla Valilikler koordinasyonunda her il için ayrı ayrı hedeflenen eğitim verilecek erkek sayısına ulaşacak şekilde ilgili il ve ilçe taşra birimlerinin personelinin katılımıyla en az üçer kişilik ekipler oluşturulacak.

HALKIN YOĞUN OLDUĞU CADDE VE MEYDANLARDA BİLGİLENDİRME FAALİYETLERİ

Oluşturulacak ekipler tarafından, kahvehane, kıraathane, kuaför, berber, taksi durakları, organize sanayi bölgeleri, İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM) ve fabrikalar, şehir içi ve şehirlerarası ulaşım araçları, havalimanı, gar ve otogarların bekleme alanları, stadyum, spor salonu, hipodrom vb. yerlerde, üniversite şenlik, program ve diğer etkinliklerinde, yerel festival ve panayırlarda, pazar yerleri ve alışveriş merkezlerinde, esnaf, sanayi, ticaret, ziraat, şoförler vb. oda teşkilatlarında ve birliklerinde, kamu kurum ve kuruluşlarında, sinema ve tiyatro salonlarında, halkın yoğun olarak bulunduğu cadde ve meydanlarda, cuma günleri cami giriş ve çıkışlarında bulunan erkeklere bilgilendirme ve farkındalık oluşturma eğitimleri verilerek, broşür dağıtılacak. Bunun yanında fiziksel ve teknik imkanlar doğrultusunda video gösterimleri gerçekleştirilecek.

SOSYAL MEDYA #KADINAELKALKAMAZ ETİKETİYLE PAYLAŞIM YAPILACAK

Eğitimler düzenlenirken her hafta farklı bir meslek grubuna ve bu meslek grubunun birlikte bulundukları mekanlara yoğunlaşılarak eğitim planlamasıyla hareket edilecek. İl ve ilçelerde bulunan kamu kurum ve kuruluşları ile diğer kamusal alanlarda bulunan elektronik ekran ve panolarda video gösterimlerinin düzenli olarak yapılması ve afişlerin asılması sağlanacak. Eğitim faaliyetlerine ilişkin yapılan çalışmaların görsel içeriklerle beraber #KadınaElKalkamaz etiketiyle kamu kurum ve kuruluşlarının internet sitelerinden ve sosyal medya hesaplarından düzenli olarak paylaşılması sağlanacak.

kadina-yonelik-siddetle-mucadelede-5-milyon-erkege-farkindalik-egitimi-verilecek.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.