İçişleri Bakanı Soylu'dan son dakika açıklaması! İstanbul'da çok büyük bir katliamı engelledik

İçişleri Bakanı Soylu'dan son dakika açıklaması! İstanbul'da çok büyük bir katliamı engelledik

Son dakika açıklaması! İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: Bugün İstanbul polisi çok önemli bir katliamı engellemiştir. Polisimizin otogardaki dikkatli sonucu ve istihbaratımızın 5 kiloluk patlayıcı otogarda tespit ettiler

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı bir programda gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bugün İstanbul polisi çok önemli bir katliamı engellemiştir. Polisimizin otogardaki dikkatli sonucu ve istihbaratımızın 5 kiloluk patlayıcı otogarda tespit ettiler. Bunları yerleştirenleri de yakaladılar. Patlayıcıda etkisiz hale getirildi. 2 Kişi göz altında" ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, NTV'de gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi Başkanlığı'nda (GAMER) düzenlenen röportajda konuşan Soylu, önemli açıklamalarda bulundu. Diyarbakır Anneleri'nin evlat nöbetine ilişkin yeni bir gelişmenin yaşandığını belirten Soylu, "Uzun zamandır Türkiye'nin takip ettiği Diyarbakır Anneleri'nde yarın 25'inci buluşma gerçekleşecek. Bu buluşmada Bayram ve Fatma Yetkin evladıyla buluşacak. 15 yaşında çocuklarını kaçırıyorlar. Götürünce anne ve baba Şenyayla kırsalına gidiyor. Terör örgütünü orada buluyorlar ve terör örgütüne "evladımızı ver" diyorlar. "Bu işi soruşturma, peşini bırak. Yoksa seni fena ederiz" diyorlar. Yıllar geçiyor ve Diyarbakır'da HDP binasının önünde, birçok annenin evladının kaçırılmasına ve çeşitli nedenlerle terör örgütüne katılmasına neden olan HDP binası önünde terör örgütüne meydan okudular. Evlatları da ikna çalışmaları sonucu bugün teslim olan 6 kişiden biri oldu" ifadelerini kullandı.

"İkna çalışmalarımız PKK'yı tuz ruhunun erittiği gibi eritiyor"

İkna çalışmaları hakkında bilgiler veren Bakan Soylu, "İkna çalışmalarımız PKK'yı tuz ruhunun erittiği gibi eritiyor. Terör örgütünün kendi içindeki hareket kabiliyetini tamamen ortadan kaldırıyor. Şu anda elimizde bulunan "kırmızı liste" den birisinin yaklaşık 17- 18 gündür ifadesini alıyoruz. Terör örgütünün diğer devletlerle ilişkilerini, kimlerin eğitim verdiğini, istihbarı yapısının nasıl olduğunu, dost bildiklerimizin nasıl ihanet ettiğini, arkamızdan hangi kumpasları çevirdiklerini ve terör örgütünün içsel ilişkilerinin nasıl geliştiğini ifade edeceğim. İkna meselesine gelirsek, bu işin eğitimi, kitabı, adanmış insanları var. İnanın ki bu yıl terör örgütüne toplam katılan sayısı Türkiye'den ve Türk olup da dışarıdaki ülkelerden, 2'si Almanya, 1'i İsveç, 2'si Yunanistan, 5 de Türkiye'den toplam 10. Bizim bu yıl ikna ila beraber Türkiye'ye getirdiğimiz sayı 63" ifadelerini kullandı.

"Otogarda patlamak üzere yakalandı"

Bakan Soylu, bugün İstanbul'da polisin dikkati sonucu otogarda patlamanın önüne geçildiğini söyledi. Büyük bir katliamın önüne geçildiğini vurgulayan Soylu, şöyle konuştu:

"Bugün İstanbul polisi çok önemli bir katliamı engellemiştir. Emniyet İstihbaratımıza, İstanbul polisimize ayrıca teşekkür ederim. Türkiye'nin bu konularda geçmişte canını yakanlar yine yakabileceklerini düşünmüşler ama buna müsaade edilmedi. PKK mensupları İstanbul'a 5 kilogramlık patlayıcı getirdi. Polisimizin otogardaki dikkatli takibi sonucu ve istihbaratımızın bu konudaki keskin hafızası sonucu bir aracın altına yerleştirilen 5 kilogramlık patlayıcıyı tespit ettiler. Bunları yerleştirenleri de yakaladılar. Patlayıcıyı da patlamadan etkisiz hale getirdiler. Otogarda patlamak üzere yakalandı. Büyük bir operasyondu, Allah muhafaza bu kapanmadan önce bizi etkileyebilecek bir operasyondu. Bugün öğleden sonra böyle bir operasyonu arkadaşlarımız gerçekleştirdi. Bize yönelik bu tip bir istihbarat vardı. Bu istihbaratların her birini takip ederiz. Buna yönelik tüm tedbirlerimiz attırılmıştı. Bayramla, kapanmayla ilgili de özellikle otogardaki tedbirlerimiz attırılmıştı. Arkadaşlarımız o konuda hassasiyetle birlikte şüpheli hareketlerini gördükleri ve endişelendikleri, kamerayla takibini yaptıkları sonucu da böyle yakaladıkları bir operasyonu tamamladı. Gözaltında 2 kişi var bu artar, kaçırmayız."

Kreşler konusunda bilgi veren Soylu, "Milli Eğitim Bakanımızın kararı, ilk karar da duruyor, açmamak konusunda. Bazı Avrupa ülkelerinde açma konusunda esneklik var. Bütün çalışma şartlarını düşünerek bir değerlendirme yapıyoruz. Aile Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı değerlendiriyor. Aile Bakanlığı bir çalışma yapıyor, kendilerine gelen taleplere yönelik bir karar verecekler" dedi.

Bakan Soylu, e-başvuru bakanlığın internet adresinden yapılabildiğini, çalışmak zorunda olanlar e-başvuruyla izin alabileceklerini bildirdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Terör örgütünden bir terörist daha ikna edildi. Bu yıl ikna ile PKK terör örgütünden kopardığımız şuana kadar 63 kişi" dedi.

Bakan Soylu, "Diyarbakır annelerinde yarın 25. buluşma gerçekleşecek. Bayram ve Fatma Yetkin 2'si evladıyla buluşacak. Terör örgütü Bayram'ı 15 yaşındayken kaçırmış" dedi.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu katıldığı bir programda gündeme dair son gelişmeleri değerlendirdi. Diyarbakır'da aylardır süren 'Evlat Nöbeti'ne ilişkin müjdeli bir haber veren Bakan Soylu, "Diyarbakır annelerinde yarın 25. buluşma gerçekleşecek. Bayram ve Fatma Yetkin 2'si evladıyla buluşacak. Recep'i 15 yaşında çocuklarını kaçırıyorlar" dedi.
Ailenin peşinden gittiğini aktaran Bakan Soylu, teröristlerin aileyi tehdit ettiğini de söyledi.
5 yıl önce 15 yaşındayken kandırılarak dağa kaçırılan oğlu Recep için eyleme katılan baba Bayram Yetkin, anne ve babaları HDP binası önüne evlatlarına kavuşmak için beklediklerini gördüğünü, bu nedenle eyleme katıldığını ifade etmişti.

"Oğlum dağda ne yapıyorsun gel babanın yanına"
Oğlunun çoban olduğunu ve sabah evden çıktıktan sonra akşam geri gelmediğini belirten Yetkin, evladına gel çağrısında bulunarak, "Çocuğum çobanlık yapıyordu. Hayvanları otlatmak için çıkmıştı. Hayvanlar akşam döndü o ise dönmedi. O günden beri ondan bir haber alamadım. Belki beni görür ve duyar teslim olur diye geldim. İnşallah geleceği günü de göreceğiz. Oğlum dağda ne yapıyorsun, gel babanın yanına. 15 yaşında seni kandırarak götürdüler. Gel devletimize sığın. Bizi perişan etme oğlum" diye açıklamalarda bulunmuştu.

Tam kapanmada alkol yasağı konusunda da açıklamada bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Cumartesi- Pazar kısıtlamasından hiçbir farkı yok, sadece süre uzadı. Kurallar aynı" dedi.

İçişleri Bakanı Soylu, “Yaralı geçirilen Fırat Şişman 15-16 gündür elimizde. Çok önemli bilgiler verdi. Kritik bilgiler verdi.”

Murat Karayılan sporunu mağarada yapıyor

İçişleri Bakanı Soylu, "Türkiye içerisindeki terörist sayısı 282'dir. Murat Karayılan mağaradan dışarıya çıkamıyor. Sporu mağarasında yapıyor." dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.