İçişleri Bakanı Soylu'dan depremin merkez üssü Pazarcık’ta önemli açıklamalar

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, asrın depreminin merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde düzenlenen iftar programına katıldı. Afetzedelerle iftar eden Soylu, köylerde evleri yıkılan ve ağır hasar gören vatandaşlar için verileceğini açıkladı

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde afetzedelerle birlikte iftar yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Buradan söylüyorum, deprem bölgesindeki köylere ağır hasarlı, orta hasarlı yıkık yıkılmış, bütün bunların tamamına konteyner vereceğiz" açıklamasında bulundu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ilk depremin merkezi Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde düzenlenen iftar programına katıldı. Afetzedelerle birlikte oruç açan Bakan Soylu, yaptığı açıklamada, deprem bölgesindeki köylerde evleri yıkılan ve ağır hasar gören vatandaşlar için konteyner verileceğini söyledi.

Gelecek nesillere daha güvenli şehirler teslim edeceklerini ifade eden Bakan Soylu, afetzedelerin 1 yılda kalıcı konutlara geçeceklerini kaydetti.

"ESKİSİNDEN DAHA GÜÇLÜ OLACAĞIZ"

Bakan Soylu, "Kıymetli Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın her birimize söylediği bir şey var. Bir; biz sizi yalnız bırakmayacağız, sonuna kadar yanınızdayız, Allah nasip ederse. İki; işi önümüze aldık. Burada kalıcı konutlar temeli atıldı. Allah nasip edecek 1 yıl içerisinde bu kalıcı konutlara geçilecek. Ama sadece o yetmiyor. Göreceksiniz Kahramanmaraş'ta, Pazarcık'ta, Afşin'de, Elbistan'da, Göksun'da, Türkeli'de, Hatay'da, Adıyaman'da, Malatya'da eskisinden daha güçlü olacağız" dedi.

"DAHA GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE GELECEĞE ATILACAK ADIMI GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ"

Gelecek nesillere daha güvenli bir şehir teslim edeceklerini belirten Soylu, "Eskisinden daha güvenli olacak. Eskisinden daha dirençli olacak. Sadece konut yapmayacağız. Okulundan hastanesine kadar, oyun alanından parkına kadar, kültüründen sanatına kadar. Bize bırakılan mirası daha güçlü bir şekilde geleceğe atılacak adımı gerçekleştireceğiz" şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.