İçişleri Bakanı Soylu: Operasyon başladı! Terörün de uyuşturucunun da kökünü kurutacak

İçişleri Bakanı Soylu: Operasyon başladı! Terörün de uyuşturucunun da kökünü kurutacak

Son dakika! İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, uyuşturucunun da terörün de kökü kurutacak, Eren Abluka 15 Narko Terör operasyonunun Lice'de başladığını duyurdu. Operasyonda 1 ton esrar, 2 milyon 144 bin kök kenevir ele geçirildi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun duyurduğu, Eren Abluka 15 Narko Terör operasyonu, Diyarbakır Lice'de başladı. Operasyonda 1 ton esrar, 2 milyon 144 bin kök kenevir ele geçirildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Eren Abluka 15 Narko Terör operasyonunda 1 ton esrar, 2 milyon 144 bin kök kenevir ele geçirildiğini duyurdu. Soylu, açıklamasında "Uyuşturucunun da terörün de kökü kuruyacak" ifadelerini kullandı.

Eren Abluka 15 Narko Terör operasyonu, Diyarbakır Lice'de başladı. Operasyonda 1 ton esrar, 2 milyon 144 bin kök kenevir ele geçirildi.

"AYAĞINIZA TAŞ DEĞMESİN"

Haberi sosyal medya hesabından duyuran İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, paylaşımında şu ifadelere yer verdi: "Uyuşturucunun da terörün de kökü kuruyacak. Eren Abluka 15 Narko Terör Lice'de başladı. 1 TON ESRAR, 2 MİLYON 144 BİN KÖK KENEVİR ELE GEÇİRİLDİ. Jandarmamız; terör örgütüne de terörün finansmanına da uyuşturucu ve gelirine de aman vermiyor. Allah ayağınıza taş değdirmesin"

"ÇALILIKLARA GİZLENEN 136 NOKTA TESPİT EDİLDİ"

Bakanlık tarafından yapılan bilgilendirme metninde ise "PKK terör örgütünü ülke gündeminden çıkarmak ve bölgede barındığı değerlendirilen teröristleri etkisiz hale getirmek maksadıyla, Diyarbakır'da EREN ABLUKA-15 (DİYARBAKIRYALAZA/BAĞLAN) J.UZM.ÇVŞ. MEHMET ÇELİK narko terör operasyonu başlatıldı.

Operasyonda, Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığınca; Jandarma Komando Operasyon (JOPER), Jandarma Özel Harekât (OH), Jandarma Komando ve Güvenlik Korucusu timlerinden oluşan 1.165 personel 75 operasyonel tim görev alıyor.

Operasyonun ilk gününde, Lice ilçesi Bağlan ve Yalaza Mahalleleri kırsalında, çalıIık ve ağaçlık alana gizlenen 136 nokta tespit edildi. Noktalarda yapılan arama sonucunda;

(3) adet AK-47 piyade tüfeği,

El yapımı patlayıcı madde yapımında kullanılan (20) kg amonyum nitrat,

(989) kg toz esrar,

(62) kg kubar esrar,

(2.144.570) kök kenevir bitkisi ele geçirildi." ifadeleri yer aldı.

Resim

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.