İçişleri Bakanı Soylu: (2)

İçişleri Bakanı Soylu: (2)

"Biz kökü, inancı, milliyeti, gelenekleri, görenekleri, ananeleri belli olan bir milletiz. Bunun içindir ki bu büyük millete bu coğrafyayı yakıştıramıyorlar"- "Şu çok açık ve net, 15 Temmuz’da ortaya konulan bu hadise, sadece bu toprakları bir işgal giriş

TRABZON (AA) - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Biz kökü, inancı, milliyeti, gelenekleri, görenekleri, ananeleri belli olan bir milletiz. Bunun içindir ki bu büyük millete bu coğrafyayı yakıştıramıyorlar" dedi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesinde düzenlenen bayramlaşma törenine katılan Soylu, vatandaşların bayramını kutladı.

Soylu, bu milletin büyük ve asil bir millet olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Bayramlar, bizim millet olma kabiliyetimizin ve karakterimizin en önemli asli unsurudur. Dünü hatırlayarak, bayramlarda neyi yaptığımızı hatırlayarak, büyüklerimizin ellerini öpüp, küçüklerimizi sevgiyle kucaklayarak, onlara içimizdeki tüm iyi niyeti göstererek millet oluyoruz. Millet olmak kolay bir haslet değildir. Biz kökü belli olmayan bir millet değiliz. Biz kökü, inancı, milliyeti, gelenekleri, görenekleri, ananeleri belli olan bir milletiz. Bunun içindir ki bu büyük millete bu coğrafyayı yakıştıramıyorlar. Onun içindir ki bu büyük milleti bu Anadolu coğrafyasında ve bu zenginlikle huzurlu bir şekilde bir arada tutmak istemiyorlar. Onun içindir ki bir çok medeniyetin ev sahipliğini yapmış bu büyük zenginlikle bu büyük ve aziz milleti bir araya getirmek istemiyorlar ama unuttukları birşey var, unuttukları şudur milletler yerden bir mevsimlik bitkinin üremesi gibi üremezler. Onda barışlar, mücadeleler, tarih, kültür, savaşlar, fedakarlıklar vardır. Toprağın altındakilere, toprağın üzerindekilere, geleceğe sorumluluk vardır. Bugün ayakta durmamızın temel nedeni budur. Bu sorumluğa sahip bir milletiz."

Türkiye'de bir yıl önce 15 Temmuz'un yaşandığını anımsatan Soylu, "Türkiye’de devletimizin içini boşaltmaya çalışan, onu hareketsiz ve karar veremeyen bir hale getirmeye çalışan bir üst aklın hizmetinde ve onun içinde temsilciliğini yapmaya çalışan, bir taraftan devletimizin istihbarat dahil karar verme mekanizmalarımızı etkileyen bütün kurumlarını niteliksiz, yeteneksiz ve reflekssiz hale getirmeye çalışan, millet ve devlet kavramından bizi ayırmaya çalışan ve aynı zamanda milletimizi özgüvenden yoksun hale getirmeye çalışan, milletimizin temel değerlerini eritmeye ve milletimizin temel değerlerini başkalaştırmaya çalışan, bizim bir arada olma unsurlarımızın en önemlisi olarak nitelendirdiğimiz dinimizi başkalaştırmaya çalışan, onu farklı bir şekilde birilerinin arzu ettiği ve istediği gibi yapmaya çalışan velhasıl burada kendi benliğimizi, milli kimliğimizi bize unutturmaya çalışan bir FETÖ belası ile karşı karşıya kaldığımız aşikar." değerlendirmesinde bulundu.

FETÖ'nün darbe girişiminin sadece bir işgal girişimi olmadığını vurgulayan Soylu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Şu çok açık ve net, 15 Temmuz’da ortaya konulan bu hadise, sadece bu toprakları bir işgal girişimi değildi. Bin yıllık devlet aklımızla, bin yıldır bu topraklardaki millet beraberliğimizi ve bu milletin dini İslam ile buluştuğu günden itibaren ortaya koymuş olduğu o büyük sadakati, millet olma kimliğimizi ortadan kaldırmaya yönelikti. Biz bunu çok daha önceleri de gördük. Osmanlı’yı bitap duruma düşürenler, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni de yine bitap duruma düşürmek için büyük bir çaba ortaya koydular ama Allah’a şükürler olsun, toplumumuzun her kesiminden insanlarımızla birliğimizin ve beraberliğimizin ne olduğunu ve aslında millet olma kimliğimizi, devlet olma aklımızı ve medeniyetin birikimlerini öyle kolay kolay bırakmayacağımızı, tam da 15 Temmuz’un bize yeni bir akıl üflediğini ve bununla beraber geleceğe yolculuk ettiğimizi gösteriyoruz."

- "Millet olma aklımızı orada görüyoruz"

Bayram namazını Çukurca’da kıldığını dile getiren Soylu, "Bir adım ötesi, başka ülkelerin toprakları. İşte millet olma aklımızı orada görüyoruz. Bir dağın etrafında bir üs bölgesi jandarmamız orada, bir dağın etrafında başka bir üs bölgesi polisimiz orada, bir dağın etrafında başka üs bölgesi Kara Kuvvetlerindeki askerlerimiz, evlatlarımız orada. Hastane beş yıldızlı, doktorlar keza öyle yani 780 bin kilometrekarenin her santimetrekaresine bu anlayışı getiren ve bugüne kadar da adaletten ve hakkaniyetten ayrılmayan bir süreci orada görüyoruz." dedi.

Soylu, bayram namazını kıldıkları caminin 680 yıl önce inşa edildiğine dikkati çekerek, "Az önce de söylediğim gibi, 'bu topraklar ve bu millet nevzuhur bir millet değildir' ifadem aslında burada yatmaktadır. Oradaki evlatlarımızın, vatandaşlarımızın, askerlerimizin, polislerimizin, jandarmalarımızın, güvenlik korucularımızın her birisinin o büyük sadakatini görüyoruz. Bu bir millet olma aklıdır, bu kendimize sahip çıkma aklıdır. Orada tam 30 yıldır yapılan ve çıkılan operasyonların dışında kalınmayan ve eksi 35, 40 derece soğuklarda bir binbaşımızı da şehit verdiğimiz, yaklaşık 90 gündür operasyon yapılan İkiyaka Dağları'na gittik. Ay yıldızlı bayrağın her yere görkemli bir şekilde yakıştığını gördüm de en çok yakıştığını gördüğüm yer o büyüklüğüyle nazlı nazlı dalgalanmasıyla ve görkemiyle beraber İkiyaka Dağları'nın tepesiydi." ifadelerini kullandı.

Buraya ulaşımın sadece helikopterle sağlanabildiğine dikkati çeken Soylu, şunları kaydetti:

"Geçen sene terör örgütünün üs olarak kullandığı bir alanı şimdi bizim aslanlarımız, canparelerimiz bu devletin hakimiyet noktası olarak tescil ettiler. Biz 80 milyon nüfusuz. Bu nüfusun her bir bireyi bu fırsatı ve bu dönemi iyi yönetmelidir. Millet tarihimizde de devlet tarihimizde de çok önemli bir fırsat önümüzde durmaktadır ya sıçrayarak yükseleceğiz ya da biraz önce bahsettiğim FETÖ’nün başaramadığı, başka örgütlerin ve unsurların başaramadığı anlayışlara durarak teslim olacağız. Önümüzdeki karar noktası budur. İkincisine uzağız, birincisine yakınız."

Bizim milletimiz korkak bir millet değildir, bizim milletimiz cesaretli ve cengaver bir millettir. Bu topraklardan bizi ne zaman söküp atmak isteseler can verdik, devletimizi, hürriyetimizi, özgürlüğümüzü ve bağımsızlığımızı vermedik. Devletlerimizi yıktılar, yeniden ismini değiştirdik aynı ruh kökeniyle beraber devletlerimizi yeniden kurduk ve bundan hiçbir zaman sarfunazar etmedik. Şimdi önümüzde büyük bir fırsat durmaktadır. Yapacak çok işimiz var. Dünyaya söyleyecek çok sözümüz var, geleceğimize bırakacağımız güçlü bir mirasımız var ve bunu hep birlikte yapmakla yükümlüyüz. Sadece sorumluluk Cumhurbaşkanının, Başbakanın, bakanların, valilerin, belediye başkanlarının yani sorumlu yerde olanların değil, kundaktaki çocuğun kulağına ezan okuyandan, bu ülkede sabahleyin dükkanını açan herkesin sorumluluğu olduğu bir dönemin içerisindeyiz. Tarihimizin en büyük fırsatı önümüzdedir. Bugün topyekün Türkiye’ye çullanmalarının ve etrafında arklar açarak Türkiye'yi hareketsiz hale getirmek istemelerinin temel sebebi budur."

(Sürecek)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :