İçişleri Bakanı Soylu:

İçişleri Bakanı Soylu:

"Cumhuriyet Halk Partisi'nin Genel Başkanı Kılıçdaroğlu bugün kiminle ittifak ediyor? FETÖ'yle. Kiminle ittifak ediyor, PKK'nın sözcüleriyle beraber" - "Almanya net bir şekilde PKK'nın bütün faillerini, FETÖ'nün bütün faillerini nerede, kendi içerisinde t

İSTANBUL (AA) - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Cumhuriyet Halk Partisi'nin Genel Başkanı Kılıçdaroğlu bugün kiminle ittifak ediyor? FETÖ'yle. Kiminle ittifak ediyor, PKK'nın sözcüleriyle beraber." dedi.

Soylu, Maltepe Aydınoğlu Tesislerinde kanaat önderleri, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldiği toplantıda, 14 yıldır Türkiye'de milli iradeyi hakim kılmak için gayret gösteren, ülkeyi yeniden ayağa kaldıran, birliği ve kardeşliği tesis etmek için büyük çaba gösteren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını iletmek istediğini söyledi.

Başbakan Binali Yıldırım'ın da selamlarını ileten Soylu, "Bugün size bir iktidar meselesi için gelmedik. Bir milletvekili seçimi için de burada değiliz. Bugün size bir millet meselesi için, Türkiye'nin geleceği için geldik. Bu ülkeyi yıllarca kardeş kavgalarıyla yoranlara karşı, insanlara karşı, insanların ekmeğiyle oynayan, bu ülkenin siyasetiyle oynayan, bu ülkenin ekonomisiyle, parasıyla oynayan bir karanlık iradenin, aklına karşı sizin sizin aklınıza, vicdanınıza başvurmaya geldik." diye konuştu.

Soylu, Türkiye'nin sınırlarını aşan bir iradeyle nasıl mücadele ettiklerini anlatmaya geldiklerini ifade ederek, "Hepimiz bu ülkede yaşıyoruz. Bu ülkede yıllardır hadiseyle karşı karşıyayız. Her seçim bu ülke için bir bilinmeze doğru yelken açıyor, her seçim öncesi esnafımız, iş adamımız, vatandaşımız acaba koalisyon çıkar mı? Acaba hükümet kurulur mu? Acaba hükümet tek başına olmazsa ve kurulursa ne kadar gider? diye kabuslar görüyor" ifadelerini kullandı.

Bir milletvekili siyaseti ne kadar takip ediyorsa, bir iş adamının da bir esnafın da siyaseti o kadar güncel takip etmek zorunda kaldığını kaydeden Soylu, Türkiye'nin 1950'den beri kıskaca alınmak istendiğini söyledi.

- "Artık oyunu net görmek durumundayız"

Hollanda'nın Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun uçuş iznini iptal etmesine de değinen Soylu, "Sebep, sayın bakanımız, kıymetli mesai arkadaşım oraya gidecek, gurbetçi kardeşlerimle konsoloslukta bir araya gelecek ve orada 16 Nisan'da bir insanın en çok haketmek istediği, hakettiği, nasıl olacağını, cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin nasıl ve ne şekilde işleyeceğini ve orada ne önerdiklerini anlatacaktı. Artık oyunu net görmek durumundayız." şeklinde konuştu.

Soylu, şöyle devam etti:

"Bugün itibariyle yakın tarihi takip eden birisi olarak, uzak tarihi okuyan bir insan olarak şunu söyleyebilirim. 300 yılın en güçlü dönemindeyiz. Bugün 3 bin dolardan 11 bin dolara geldik. Altyapı hamlelerimizin önemli bir bölümünü tamamladık. Tam da büyük bir fırsat bugün kapımızı çalmıştır. Avrupa ortak para birimi Euro'yu gerçekleştiremedi. Yine Avrupa en önemlisi ortak anayasasını yapamadı ve yine Avrupa küçük balığın büyük balığı yuttuğu bir ülke haline geldi, bir birlik haline geldi. Almanya hepsini yönetmek ve koordine etmek, bütün yönetimi kendisi sağlamak istiyor. Yine özellikle İngiltere'nin AB'den çıkması aslında Avrupa Birliği tarihinin önemli bir yara almasını sağlayabilecek ve geleceğe güvenle bakabilmelerini ortadan kaldırabilecek bir sonuç üretmeye başladı. Ya Ortadoğu? Bir taraftan Suriye, bir taraftan Irak, bir taraftan Mısır, Libya, Yemen, Fas, Tunus bunlar hepsi şu anda ateş çemberi ve bunların ortasında Türkiye var."

Soylu, Türkiye'nin artık eski Türkiye olmadığını, Türkiye'nin ayakları üzerinde duran, hedefleri olabilen bir ülke olduğunu belirterek, "Artık bu ülkede yorulduğumuzu, arkamıza dönüp bakmak istemediğimizi söylemek istiyorum. Acaba 15 Temmuz yeniden gelir mi? Acaba 17/25 yeniden gelir mi? Acaba 6-7 Ekim yeniden gelir mi? Bu ülkede gezi olaylarından bir önce faiz 4 puandı bu ülkede. IMF'ye borcumuzu bitirmiştik. Bu ülkenin başbakanı büyük bir sevinçle milletine müjde veriyordu. Sevincimizi kursağımızda bıraktılar." diye konuştu.

- "Bu ülkeyi millet yönetecek"

Bakan Soylu, şöyle konuştu:

"Elimize reçete koydular, prospektüs koydular. 'Bunları yapamazsınız' dediler. Bunları isteyen kim? Bugün dışişleri bakanımıza izin vermeyen ve bu işe müdahil olan, Türkiye'nin içerisinde sadece iç vesayetin olmadığını bal gibi ortaya koyan, bir turnusol gibi ortada bulunduran o dış vesayet. 'Biz idare ederiz sizi, biz yönetiriz'. Hayır bu ülkeyi siz idare etmeyeceksiniz, siz yönetmeyeceksiniz. Bu ülkeyi millet yönetecek, millet. Bizim eksiğimiz yok mu? Eksiği olmayan Allah'tır. İnsanın, yönetimlerin herkesin eksiği olabilir. Ama milletimiz feraset gösterdi ve 1 Kasım'da yine AK Parti'yi iktidara getirdi. Gelemeseydik ne olacaktı? Türkiye'yle PKK, Türkiye'yle HDP çelik çomak oynar gibi oynayacaktı o Meclisin içerisinde."

Süleyman Soylu, "Almanya net bir şekilde PKK'nın bütün faillerini, FETÖ'nün bütün faillerini nerede, kendi içerisinde tutuyor. Bir tanesini bize teslim etmiş değil. Bunu net bir şekilde görüyoruz. Finans kaynaklarının önemli bir bölümü oradan besleniyor. Bunu da görüyoruz. Bütün tablolara karşı ayakta durmaya, daha güçlü olmaya, daha kudretli olmaya, daha kuvvetli olmaya ihtiyacımız olduğunu da biliyoruz." değerlendirmesini yaptı.

Türkiye'yi siyasal sistem üzerinden, hükümet sistemi üzerinden "yıllardır terbiye ettiklerini" söyleyen Soylu, şunları dile getirdi:

"Yeni sistem Türkiye'deki siyasal çatışmaların yükseldiği değil tam tersi, siyasal uzlaşmaların yükseldiği bir sistem olacaktır. Bakın bunun ilk başlangıcı anayasayla gerçekleşti. Biz bu anayasayı kimle getirdik milletimizin önüne? Milliyetçi Hareket Partisi'yle. Bir adım biz attık, bir adım onlar attı. Ortak noktada buluştuk. Biz feragat ettik, onlar da feragat ettiler ve bir noktada ortak bir anayasa metnini milletimizin önüne getirdik. Peki bu ne sağlıyor? Türkiye'de böyle bir ittifaklar söz konusu olabilir diye bir anlayışı, memleket meselesi olunca bunlar rahat yapılabiliyor diye. Peki biz onunla ittifak ettik de Cumhuriyet Halk Partisi'nin Genel Başkanı Kılıçdaroğlu bugün kiminle ittifak ediyor? FETÖ'yle. Kiminle ittifak ediyor, PKK'nın sözcüleriyle beraber."

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, memleket ve büyük siyaset meselelerinin ciddi meseleler olduğunu kaydederek, "Bakın büyük bir tehditle karşı karşıyayız. Maalesef bugün sadece her şeyi siyaset zannedenler, milli meseleleri, memleket meselelerini arka tarafa itmeye çalışanlar, bugün teröre can suyu vermektedirler." dedi.

Türkiye'nin yepyeni bir sürece adım attığını dile getiren Soylu, sözlerini, "Çok önemli bir döneme doğru adım atıyoruz. Tarihi bir dönemdir. Tarihi bir karar vereceğiz. Bu ülkenin geleceği adına karar vereceğiz. Rakamlarımızı büyütmek adına karar vereceğiz. İnsanlarımızın hayat kalitesini daha yükseltmek adına karar vereceğiz." diye tamamladı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :