İçişleri Bakanı Öztürk:

İçişleri Bakanı Öztürk:

"Türkiye, seçimlerini güvenlikli olarak yapmakla tanınan bir ülkedir. Halkın iradesinin olduğu gibi şeffaf bir şekilde sandığa yansıtmak için sağlanması gereken ortamın sağlanması, elbetteki devletin ve bizim görevimizdir"

BURSA (AA) - İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, "Türkiye, seçimlerini güvenlikli olarak yapmakla tanınan bir ülkedir. Halkın iradesini olduğu gibi şeffaf bir şekilde sandığa yansıtmak için sağlanması gereken ortamın sağlanması, elbette ki devletin ve bizim görevimizdir" dedi.

İçişleri Bakanlığı tarafından düzenlenen "Seçim Güvenliği Bölge Toplantısı", Öztürk başkanlığında İstanbul, Bursa, Kocaeli, Balıkesir, Sakarya, Tekirdağ, Eskişehir, Kütahya, Çanakkale, Edirne, Kırklareli, Yalova ve Bilecik illerinin vali, emniyet müdürü ve jandarma komutanlarının katımıyla bir otelde gerçekleştirildi.

Öztürk, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Abdullah Atay'ın da katıldığı programın açılışında yaptığı konuşmada, seçimler öncesi geleneksel hale gelen bu toplantıların ilkini Bursa'da gerçekleştirmekten mutluluk duyduklarını söyledi.

Bursa'da 5 yıl görev yaptığını hatırlatarak, bunun mutluluğu ve onurunu yaşadığını ifade eden Öztürk, şöyle konuştu:

"Bu toplantıda, 25'inci dönem milletvekilliği genel seçimlerinin huzur ve güven içinde yapılmasına yönelik alınan tedbirleri değerlendireceğiz. Yaklaşık 8 bölgede yapmayı düşündüğümüz bölge toplantılarını burada başlatmış bulunuyoruz. Türkiye, seçimlerini güvenlikli olarak yapmakla tanınan bir ülkedir. Halkın iradesini olduğu gibi şeffaf bir şekilde sandığa yansıtmak için sağlanması gereken ortamın sağlanması, elbette ki devletin ve bizim görevimizdir. Bunu sağlamaya yönelik olarak çok tecrübeli bir güvenlik kadromuz var. Bu çerçevede geçmişten birçok tecrübeye sahibiz ama her seçimin kendine mahsus birtakım farklılıkları olabilir. Hem geçmişteki durumları hatırlatmak hem de bu seçimde olabilecek her ile ait kendine mahsus farklılıklar olabilir, onları tartışmak, müzakere etmek adına arkadaşlarımızla bu güzel şehrimizde bir günlük toplantı yapmayı uygun gördük. Dolayısıyla bu müzakereler, görüşmeler neticesinde ilave alınabilecek tedbirler neyse onları da karar altına almak için bir araya gelmiş bulunuyoruz."

Toplantı daha sonra basına kapalı devam etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler