İcazetlerini törenle aldılar

İcazetlerini törenle aldılar

Destegül Güzel Sanatlar Mektebi İcazet Töreni’nde Tezhip, Ebru ve Hüsn-i Hat’ta başarılı olan 18 öğrenci hocalarından icazet aldı.

Destegül Güzel Sanatlar Mektebi ve Uygulamalı Türk-İslam Sanatları Kütüphanesi'nde Hüsn-i hat, tezhip ve ebru sanatlarında yetişen 18 öğrenciye icazetnameleri verildi. Mevlana Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Vali Doğan'ın eşi Hatice Doğan, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal ve eşi, İl Müftüsü Şükrü Özbuğday, KTO-Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu, KOSKİ Genel Müdürü İsmail Selim Uzbaş, Hattat Hüseyin Kutlu, Hattat Hüseyin Öksüz, Destegül Güzel Sanatlar Mektebi talebe ve hocaları ile çok sayıda davetli katıldı.

VALİ DOĞAN: SANAT NASİP MESELESİ

Vali Aydın Nezih Doğan, sebat, kabiliyet gibi niteliklerin yanında sanatın nasip meselesi olduğunu söyledi. Doğan, icazet almaya hak kazanan öğrencilere başarılar diledi.

Destegül Güzel Sanatlar Mektebi Kurucusu Prof. Dr. Fevzi Günüç ise, eski sanatlar ve yapılan çalışmalar ile ilgili bilgiler verdi. İcazet alan öğrenciler adına konuşan Ali Kemal Kakan da, mektep hocalarına ömür boyu öğrenci olmanın heyecanını yaşadıklarını belirtti.

KİMLER İCAZET ALDI?

Destegül Güzel Sanatlar Mektebi’nde İcazet alan öğrencilerin isimleri ise şöyle: Hüsn-i Hat: Ali Kemal Kakan, Gülşen Yıldız, Behicenur Günüç, Canan Aksoy, Osman Duran, M. Cemil Efe, Arif Şahin, Tezhip: Betül Öz (Büyüksakarya). Ebru: Ersan Perçem, Büşra Akan, Özden Aydın, Fatma Çakmak, Zeynep İnan, Evren Kakan, Yusuf Karaduman, Ebru Kurban, İsmaile Taşatan, Uğur Taşatan. Ferit Hepokur-Memleket