İbretlik ceza! Maskeyi takmayana tabutta taktırıyorlar

İbretlik ceza! Maskeyi takmayana tabutta taktırıyorlar

Tüm dünyada olduğu gibi Endonezya'da da artan koronavirüs vakaları ile birlikte yeni uygulamalar gündeme geliyor. Endonezya’nın Başkenti Jakarta'da halka açık yerlerde maske takmadığı tespit edilen kişiler birkaç dakikalığına bir tabuta giriyor.

Koronavirüs salgınının hızla yükseldiği ülkelerden Endonezya'nın başkenti Jakarta'da ilginç bir ceza yöntemi uygulanmaya başladı. Endonezya'nın başkenti Jakarta'daki yetkililer, maske takma kurallarını ihlal edenlerden tabutun içine uzanmalarını ve eylemlerini düşünmelerini istiyor.

Endonez yerel basında çıkan haberlere göre, Kalisari'de maskesiz yakalananlar tabuta konularak sergileniyor.

mmmm.jpg

Kullanılması zorunlu olan maskeleri takmayarak kural ihlali yapan ve başkalarının sağlığını tehlikeye atan kişilerin tespit edilerek bir tabuta yatırılıyor. Ceza alanların tabuttan çıkmaları için 100'e kadar saymaları gerekiyor ve bu arada çevredekilerin fotoğraf çekmesine de müsaade ediliyor.

mmm.jpg

Doğu Cakarta Kamu Düzeni Dairesi başkanı Budhy Novian ''kovid-19 ile gerçek bir tabutun içine yatırılma riski var'' diyerek uygulamanın önemine değindi. Ayrıca maske öneminin anlaşılması için bu uygulamanın birkaç gün daha devam edeceği belirtildi.

mm.jpg

Kısa sürede büyük ilgi gören uygulama sosyal medyada da gündem oldu.

190 bin 665 vakanın görüldüğü Endonezya’da bugüne kadar 7940 kişi hayatını kaybetti.

mmmmmmmmmm.jpg

Endonezya'nın başkenti Jakarta'da önceki dönemlerde yüzde 3,5 olan bulaşma oranı son aylarda yüzde 10'un üzerine çıkmıştı.

Etiketler :