İBB Meclis Toplantısı 13 Mayıs'ta yapılacak

İBB Meclis Toplantısı 13 Mayıs'ta yapılacak

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, 13 Mayıs Pazartesi İSKİ Genel Kurulu gündemi ile toplanacak- Üyelere gönderilen "Çağrı gündeminde" 7 maddenin ele alınacağı belirtildi

İSTANBUL (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi, 13 Mayıs Pazartesi günü İSKİ Genel Kurulu gündemi ile toplanacak.

İçişleri Bakanlığınca İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili olarak atanan Ali Yerlikaya imzasıyla Meclis üyelerine gönderilen çağrıda, 13 Mayıs'ta gerçekleştirilecek toplantıda hangi konuların ele alınacağı netleşti.

Çağrıya göre, Yüksek Seçim Kurulu tarafından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığından alınan Ekrem İmamoğlu'nun görüşmeyi talep ettiği hiçbir konu ele alınmayacak.

Meclis'te İSKİ Genel Kurulu yapılacak. Ardından toplantıda, denetçi seçimi, denetçi raporu, Yönetim Kurulu Denetçi Raporu, 2018 Faaliyet Raporu, 2018 Mali Raporları, İSKİ Abone Hizmetleri Tarife ve Uygulama Yönetmeliğinde değişiklik yapılması maddeleri görüşülecek.

Ayrıca Meclis toplantısında, suda indirimle ilgili bir sürpriz yaşanması da bekleniyor. Ekrem İmamoğlu, suda yüzde 40 indirim sözü vermişti.

Öte yandan çağrı gündeminde 7 maddenin görüşüleceği açık şekilde belirtiliyor. Nisan toplantısında tartışma konusu yapılan indirimlerin ele alınıp alınmayacağı merak edilirken, AK Parti ve CHP grubunun bu konuları gündeme getireceği tahmin ediliyor.

Özellikle CHP grubunun Ekrem İmamoğlu'nun ele alınmasını istediği toplu taşıma ve su indiriminde ısrar edeceği, hatta bu konuda "aykırı teklifte" bulunacağı kaydediliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :