İBB Gençlik Meclisinden Afrin için diplomasi atağı

İBB Gençlik Meclisinden Afrin için diplomasi atağı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Gençlik Meclisi Başkanı Ağırbaş, BM ECOSOC toplantısına katıldı

İSTANBUL (AA) - Birleşmiş Milletler (BM) Genel Merkezinde gerçekleşen BM Ekonomik ve Sosyal Konseyi (ECOSOC) toplantısına katılan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Gençlik Meclisi Başkanı Samed Ağırbaş, Türkiye'nin Afrin'e yönelik düzenlediği Zeytin Dalı Harekatı için diplomasi trafiği yürüttü.

İBB açıklamasına göre, Ağırbaş, dünyanın dört bir yanından gelen gençlik temsilcilerine Türkiye’nin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları, BM Genel Kurulunun terörle mücadeleye yönelik kararları ve BM Sözleşmesi'nin 51. maddesinde yer alan Meşru Müdafaa Hakkı çerçevesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nın haklılığını anlattı.

Ağırbaş, temasları sırasında gençlik temsilcilerini terör örgütleri tarafından Afrin'le ilgili yapılan yalan haberlerle ilgili olarak da bilgilendirerek, Türkiye'nin Afrin'de yaptığı operasyonla ilgili sosyal medyada yayılan gerçek dışı fotoğraf ve haberleri detaylı görsellerle katılımcılara anlattı. Ağırbaş, gençlik temsilcilerine Mehmetçiğin birçok videosunu izletti ve dünya gençliğinin teröre karşı ortak duruş sergilemesinin önemi vurguladı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin, Fırat Kalkanı ile başlayan, Zeytin Dalı Harekatı’yla devam eden operasyonlarla terör örgütleri ve destekçilerine gereken cevabı en güçlü şekilde verdiğini ve vermeye de devam edeceğini vurgulayan Ağırbaş, ülkelerin gençlik temsilcilerini teröre karşı ortak duruş sergilemeye davet etti.

- Kurucu başkan Ağırbaş

Ağırbaş, 2015 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi tarafından kuruluş çalışmalarına başlanan ve Birleşmiş Milletler'le imzalanan anlaşma sonucunda kurulan Dünya Gençlik Meclisleri Birliğinin kurucu başkanı oldu.

BM'de birçok farklı görevde bulunan ve HABITAT III zirvesinde Türkiye'yi konuşmacı olarak temsil eden Ağırbaş, BM'de gerçekleştirdiği konuşmasında yerel gençlik faaliyetlerinin önemini vurguladı. Ağırbaş, 1997 yılında dönemin belediye başkanı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kurulan ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal'ın talimatları ve desteği ile çalışmalarına devam eden İBB Gençlik Meclisi'nin Başkanı olarak Dünya Gençlik Meclisleri Birliği Başkanı olmaktan gurur duyduğunu ifade etti.

Ağırbaş, başta ABD, Rusya ve Brezilya olmak üzere birçok ülkenin gençlik temsilcileriyle işbirliği toplantısı da gerçekleştirdi. Ağırbaş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi’nin başlatmış olduğu gençlik diplomasisi sayesinde 4 günde 40’dan fazla görüşme ve onlarca toplantı yaptı. Düzenlenen toplantılarda ülkelerin gençlik temsilcilerine İstanbul'da ve Türkiye'de yapılan gençlik çalışmaları anlatıldı ve yapılabilecek ortak çalışmalar hakkında bilgi verildi.

Tesis edilecek işbirliği kapsamında Dünya Gençlik Meclisleri Birliği çatısı altında dünyanın farklı bölgelerinde BM ile çeşitli faaliyetlerde bulunulacak.

- İstanbul'a özel teşekkür

Birleşmiş Milletler İnsan Yerleşimleri Programı (UN-HABITAT) İcra Direktörü Maimunah Mohd Sharif ile gerçekleştirilen toplantıda ise Gençlikte İstanbul Modeli ve Dünya Gençlik Meclisleri Birliği konusu ele alındı. İcra Direktörü Maimunah Mohd Sharif, Genel Kurul’da dünyanın farklı ülkelerinden gelen temsilcilere hitaben yaptığı konuşmada, Dünya Gençlik Meclisleri Birliğinin kuruluşunda yaptığı liderlik ve gençlik çalışmalarındaki öncü rolünden dolayı İstanbul'a özel olarak teşekkür etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler