İbadi, Hollanda Başbakanı Rutte ile bir araya geldi

İbadi, Hollanda Başbakanı Rutte ile bir araya geldi

Irak Başbakanı İbadi: - "Irak topraklarında savaşan herhangi bir yabancı asker yoktur"- Hollanda Başbakanı Rutte: - "Felluce'deki iç göçmenlerin güvenli bir şekilde evlerine geri dönmeleri ve gerekli temel ihtiyaçları temin edilmesi lazım"

BAĞDAT (AA) - Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, terörle mücadele konusunda Irak topraklarında savaşan herhangi bir yabancı askerin bulunmadığını söyledi.

İbadi, temaslarda bulunmak üzere başkent Bağdat'ta gelen Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile görüştükten sonra ortak basın toplantısı düzenledi.

Uluslararası koalisyon güçlerinin Irak'ın yanında olduklarını ve güvenlik güçlerine havadan destek verdiklerini belirten İbadi, "Irak topraklarında savaşan herhangi bir yabancı asker yoktur." dedi.

Irak güvenlik güçlerinin terör örgütü DAEŞ'i yenilgiye uğratıp ortadan kaldıracağını ifade eden İbadi, "DAEŞ'e karşı yapılacak en son hamle, Musul'u kurtarma operasyonu sırasında yapılacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

Operasyon sırasında meydana gelecek insani drama karşı Irak'ın uluslararası desteğe ihtiyacının olduğunu da dile getiren İbadi, "Musul halkını korumakla yükümlüyüz ve kent merkezinde insani durumu da göz önünde bulundurmamız gerekiyor." diye konuştu.

Hollanda Başbakanı Rutte ise tüm imkanlarını seferber ederek terör örgütü DAEŞ ile mücadele ettiklerini söyledi.

İç göçmenlerin DAEŞ'ten kurtarılan bölgelere geri dönüşüne değinen Rutte, "Felluce'deki iç göçmenlerin güvenli bir şekilde evlerine geri dönmeleri ve gerekli temel ihtiyaçların temin edilmesi lazım." dedi.

Rutte, basın toplantısının ardından Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani ile görüşmek için Erbil'e gitti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :