İade, değişiklik, açık bilet! TCDD'den önemli güncelleme

İade, değişiklik, açık bilet! TCDD'den önemli güncelleme

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Taşımacılık AŞ, yolcu taşıma kurallarında önemli güncellemelere gitti. İşte değişen detaylar!

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Taşımacılık AŞ, yolcu taşıma kurallarında önemli değişikliklere gitti. Yapılan güncellemelere göre, açık bilet kullanım süreleri ve iade kesinti oranları günün ihtiyaçlarına göre ayarlandı.

Gişe İşlemleri Süresi Uzatıldı

Düzenlemelerin bir parçası olarak, gişe işlemlerinde yapılan iade işlem süresi son 5 dakikadan 60 dakikaya, bilet değişiklik ve açığa alma süreleri ise 15 dakikadan 75 dakikaya çıkarıldı.

Kesinti Oranları Arttı

İade işlemlerinde, sefer gününden önce uygulanan kesinti oranı yüzde 10'dan yüzde 15'e, sefer gününde uygulanan kesinti oranı ise yüzde 20'den yüzde 35'e yükseltildi.

Açık Biletlerde Geçerlilik Süresi Kısaltıldı

Açık bilet kuponlarının geçerlilik süresi 180 günden 90 güne indirildi. Bu değişiklik, yeni kuponlar için geçerli olacak, daha önce oluşturulan açık biletlerin geçerlilik süresi ise 180 gün olarak devam edecek.

Bilet Değişikliklerine Dair Yeni Kurallar

Yeni düzenlemeye göre, hareket gününde veya öncesinde yapılan bilet değişiklik işlemlerinde yüzde 10 kesinti uygulanacak.

Cezai Yaptırımlar Katlandı

Biletsiz seyahat edenler için cezai yaptırımlar da arttırıldı. Artık tek yön tam standart bilet ücretinin 2 katından 4 katına kadar ceza kesilebilecek.

Yapılan bu güncellemelerle TCDD Taşımacılık AŞ, yolcu taşıma kurallarında daha sıkı önlemler alarak seyahat deneyimini düzenlemeyi amaçlıyor. Yolcuların bu yeni kurallara dikkat etmeleri önem taşıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.