Huzurevinde Şiddet Skandalı: O Anlar Kamerada

Beykoz'da bir huzurevinde yaşlılara şiddet uyguladığı gerekçesiyle gözaltına alınan Mehmet Şakir Ö., tutuklandı. Olay anı cep telefonu kamerasına yansıdı.

İstanbul'un Beykoz ilçesinde, özel bir huzurevinde yaşanan şiddet olayı gündeme bomba gibi düştü. 8 Haziran Cumartesi akşamı, hasta bakıcı Mehmet Şakir Ö.'nün, huzurevinde kalan A.G., İ.Y., ve D.A.Ç. isimli yaşlılara şiddet uyguladığı anlar cep telefonu kamerasına kaydedildi. Sosyal medyada yayılan görüntüler sonrası polis ekipleri harekete geçti.

Olayın Detayları ve Gözaltı

Olay, Beykoz Kavacık'ta bulunan özel bir huzurevinde meydana geldi. Mehmet Şakir Ö.'nün yaşlılara şiddet uyguladığı anların görüntülenmesi üzerine, Beykoz İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri huzurevine giderek mağdur yaşlıların ve huzurevi yöneticilerinin ifadelerini aldı. Kısa sürede yapılan çalışmanın ardından Mehmet Şakir Ö., Kavacık'ta gözaltına alındı. Emniyetteki ifadesinin ardından, şüpheli mala zarar verme ve taksirle yaralanmaya sebep olma suçlarından adliyeye sevk edildi. Mehmet Şakir Ö., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Şiddet Anları Kamerada

Huzurevinin penceresinden çekilen görüntülerde, hasta bakıcı Mehmet Şakir Ö.'nün yaşlı bir hastaya bağırdığı ve vurduğu açıkça görülüyor. Bu dehşet verici anlar, çevredeki vatandaşlar tarafından kaydedilerek sosyal medyada paylaşıldı ve büyük tepki topladı.

Bakanlıktan Açıklama Geldi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, olayla ilgili idari ve adli işlemlerin başlatıldığını duyurdu. Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "İstanbul'da özel bir huzurevi ve yaşlı bakım merkezinde meydana gelen olayın ardından il müdürlüğümüze bağlı ekipler ivedilikle merkeze giderek incelemelerde bulunmuştur. Olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatılarak, söz konusu olaya karışan personel M.Ş.Ö.'nün iş akdi kuruluş tarafından feshedilmiştir. Yaşanan olayın mağduru huzurevi sakinlerinin ise ifadelerinin alınmasının ardından sağlık muayeneleri yapılmıştır. Bakanlığımızca başlatılan idari inceleme sonucuna göre kuruluş hakkında gerekli süreç işletilecektir. Emniyet birimlerince gözaltına alınmasının ardından tutuklanan personelle ilgili başlatılan hukuki sürecin de yakın takipçisi olacağız" denildi.

Toplumda Büyük Tepki

Olayın ortaya çıkmasının ardından sosyal medyada büyük bir tepki dalgası oluştu. Vatandaşlar, yaşlılara yönelik şiddetin kabul edilemez olduğunu belirterek, sorumluların en ağır şekilde cezalandırılmasını talep etti. Olayla ilgili hukuki ve idari süreçlerin yakından takip edileceği ve gerekli önlemlerin alınacağı bildirildi.

Huzurevinde Güvenlik Önlemleri Artırılıyor

Bu skandal olayın ardından huzurevinde güvenlik ve denetim önlemlerinin artırılması yönünde çalışmalar başlatıldı. Bakanlık ve ilgili kurumlar, huzurevlerinde benzer olayların yaşanmaması için gerekli tüm tedbirlerin alınacağını vurguladı.

Huzurevinde Şiddet Skandalı: O Anlar Kamerada

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.