"Huzur ve Güven Şehri İstanbul Projesi"

"Huzur ve Güven Şehri İstanbul Projesi"

Proje kapsamında Esenler Belediyesi tarafından ilçe emniyet müdürlüğüne 4 minibüs ve 8 motosiklet hediye edildi

İSTANBUL (AA) - "Huzur ve Güven Şehri İstanbul Projesi" kapsamında Esenler Belediyesi tarafından satın alınan 4 minibüs ve 8 motosiklet, törenle ilçe emniyet müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

Esenler Dörtyol Meydanı'nda düzenlenen törende konuşan Belediye Başkanı Tevfik Göksu, terör saldırılarında hayatını kaybeden emniyet mensuplarına ve askerlere Allah'tan rahmet diledi.

Göksu, büyük millet olmanın faturasının da çok büyük olduğunu belirterek, bu zorlukları aşacak güçlerinin olduğunu söyledi. Türkiye üzerinde hesap yapanların boşuna uğraştığını dile getiren Göksu, "Bu millet, bu ülke üzerinde ameliyat yapmalarına müsaade etmeyecektir. Allah'ın izniyle bu millet bu ülkeyi 3-5 çapulcuya da bırakmayacaktır" ifadelerini kullandı.

Göksu, insanların mutlu yaşamasındaki temel şartın güvenlik olduğuna vurgu yaparak, medeniyette şehirlerin güvenlik, huzur ve zenginlik sıfatlarıyla nitelendirildiğini kaydetti.

İnsanların kendilerini güvende hissetmediği şehirlerde güzel mekanların hiçbir anlamı olmadığını aktaran Göksu, şöyle devam etti:

"Güvenlik meselesini çözdüğümüz takdirde hem şehrimizin dönüşümüne hem de şehrimizin insanının yaşam kalitesine ciddi bir katkı sunmuş olacağız. Bu çerçevede Esenler'le ilgili büyük bir güvenlik projesi hazırlamıştık. Sonra bu İstanbul ölçekli bir duruma geldiğinde Başbakanımız 'Bunu İstanbul ölçekli bir proje yapalım' dediler. O projemiz içerisindeki adımları teker teker hayata geçiriyoruz."

Esenler İlçe Emniyet Müdürü Cihat Dağdeviren ise hizmetlerin daha hızlı ve etkin verilmesi için araçlara ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Belediye Başkanı Göksu'ya desteklerinden dolayı teşekkür eden Dağdeviren, göreve geldiklerinden itibaren halkın güvenliği için fedakarca çalıştıklarını anlattı.

Göksu, yaptıkları projelerle Esenler'in suç oranındaki azalmada İstanbul genelinde iyi bir konuma geldiğini anlatarak, bu başarının alınan sosyolojik tedbirlerin sonucu olduğunu kaydetti.

Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal da törende kısa bir konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından Esenler Müftüsü Halil Şekerci'nin yaptırdığı toplu dua sonrası araçlar ilçe emniyet müdürlüğü personeline teslim edildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :