Hüsnü Tuna'dan 'Ergenekon' kitabı

Hüsnü Tuna'dan 'Ergenekon' kitabı

AK Parti Konya Milletvekili Hüsnü Tuna, "Faili Belli Meçhul Cinayetler ve Ergenekon" isimli kitabında anlattı

Gazeteciler Cemiyeti'nde kitabın tanıtımı için düzenlediği basın toplantısında konuşan, hukukçu milletvekili Hüsnü Tuna, 1980 öncesi sağ sol olaylarını yaşadığını anlatarak, "İstanbul Üniversitesi önünde 16 Mart'ta 7 öğrencinin katledilmesi olayında hemen yanı başındaydım. Oraları canlı yaşayan biriyim. Bütün bu olaylar kamuoyunda failleri belli olmayan olaylar sınıfına dahil edilerek etkisini sürdürdü. 1980 öncesi PKK'nın kurularak 12 Eylül darbesi öncesi Abdullah Öcalan'ın Suriye'ye çıkarılışını biliyoruz.

1982 Anayasası'ndan sonra 1983 seçimleri yapılana kadar Türkiye'de ciddi olaylar olmadı. 1984 itibariyle Şemdinli ve Eruh katliamları yaşandı. Türkiye'de olaylar tesadüfen gerçekleşmiyor. Belirli mahfiller olayları tezgahlıyorlar, uygulamaya koyuyorlar. 1990 yılındaki seri cinayetleri hepiniz hatırlarsınız, bu ülkenin aydınları öldürüldü. 19 Aralık 1989 tarihinde MİT Müsteşarı Teoman Koman imzasıyla yazı yazılarak olay bildiriliyor, seri cinayetler işlenecek deniliyor ve gerçekten 1 ay sonra ilk cinayet işleniyor. Ama devletin önleme görevi olmasına rağmen bu cinayetler işlendikten sonra hemen dinciler, şeriatcılar ya da başka örgüt diye dezenformasyon yöntemi izlenerek bugüne getirildi.

Bu cinayetlerin faillerinin belli olduğunu biliyorum. Başbakanlığa cinayetlerin işleneceğini resmi yazı ile bildirenler bu cinayetlerin kimler tarafından işleneceğini planladılar, kararlaştırdılar. Çünkü 1987'li yıllar JİTEM'in, Güneydoğu'daki Hizbullah'ın, Uğur Mumcu cinayetine katıldığı iddia edilen Kudüs ordusu isimli örgütünün kuruluş yılları. 1987'de bu örgütlenme ayağı, kendisini sağdan-soldan ve dinci kesimden görünecek şekilde oluşturuldu ve bu cinayetleri ihtiyaca göre işlettiler. Bu cinayetlerin failleri belli diye düşünüyorum. 1960'lardan bu yana geçen süreci taradık, olaylarla ilgili bilgi ve belgelere ulaşmaya gayret ettik. Bu bilgi ve belgelerle kitap hazırladık. Bu kitabımızda bu olaylar içerisindeki asli faillerle feri failleri, tezgahlayanlarla cinayeti gerçekleştirenler arasındaki ilişkileri açığa çıkarmaya çalıştık" dedi. Milletvekili Hüsnü Tuna daha sonra kitabını imzaladı. Ferit Hepokur-Memleket