Hulusi Akar ve Süleyman Soylu’ya suikast talimatı alan PKK'lı Sonay Bakar'ın cezası belli oldu

Hulusi Akar ve Süleyman Soylu’ya suikast talimatı alan PKK'lı Sonay Bakar'ın cezası belli oldu

PKK terör örgütünden Milli Savunma Bakanı Akar ve İçişleri Bakanı Soylu'ya suikast talimatı aldığını itiraf eden kadın terörist Sonay Bakar hakkında karar açıklandı.

Türkiye'ye sahte kimlikle giren Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya suikast talimatı aldığını itiraf eden PKK'lı Sonay Bakar, müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Ankara 25. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yönelik suikast davasında karar açıklandı.

Bakanlar Akar ve Soylu'ya yönelik suikast için terör örgütü PKK'dan talimat aldığını itiraf eden sanık Sonay Bakar, müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Savcılık, Akar ve Soylu'ya suikast iddiasına yönelik icrai bir faaliyette bulunmadığını belirttiği Sonay Bakar'ın bu suçlama yönünden beraatine, "devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsine, kadar verilmesini talep etmişti.

Ayrıca Bakar'ın sahte kimlikle Türkiye'ye giriş yaptığı ve yapılan araştırmalarda örgütte kod isim kullanarak kırsal yapılanmada görev aldığının tespit edilmişti.

Soruşturma aşamasında 263 teröristi teşhis eden Bakar,  farklı tarihlerde farklı noktalara bomba yerleştirdiğini de itiraf etmişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.