Hükümlülerin yetiştirdiği kurbanlıklar yok sattı

Hükümlülerin yetiştirdiği kurbanlıklar yok sattı

Adalet Bakanlığı İşyurtları Kurumu bünyesinde eğitim verilen hükümlülerce doğal ortamda yetiştirilen ve Ankara Açık Ceza İnfaz Kurumuna getirilen kurbanlıkların tamamı satıldı

ANKARA (AA) - ÖZCAN YILDIRIM - Adalet Bakanlığı İşyurtları Kurumu bünyesinde eğitim verilen hükümlülerce doğal ortamda yetiştirilen ve Ankara Açık Ceza İnfaz Kurumuna getirilen 180 büyükbaş ile 550 küçükbaş kurbanlığın tamamı satıldı.

Adalet Bakanlığı bünyesinde 1997 yılında kurulan İşyurtları Kurumu, tutuklu ve hükümlülere mesleki eğitim verme görevini sürdürüyor. 180 farklı iş kolunda tutuklu ve hükümlülere mesleki eğitim veren Kurum, Türkiye'nin et ihtiyacını göz önünde bulundurarak hayvancılığa ayrı bir önem veriyor.

Yaklaşık 20 yıldır vatandaşlara kurban satış ve kesim hizmeti de sunan İşyurtları, bu yıl Ankara, Dalaman, Edirne, Foça ve Niğde açık ceza infaz kurumlarından kurban satış ve kesim organizasyonu düzenledi.

Veteriner hekim kontrolünde, hijyenik ve modern koşullarda yetiştirilip satışa sunulan büyükbaş kurbanlıklar için 22,25 lira, küçükbaş kurbanlıklar için ise 22 lira canlı kilogram fiyatı belirlendi.

Bu kapsamda, İşyurtları Kurumu bünyesinde eğitim verilen hükümlülerce Niğde Açık Ceza İnfaz Kurumlarındaki doğal ortamda yetiştirilerek Ankara Açık Ceza İnfaz Kurumunun Şaşmaz yerleşkesine getirilen 180 büyükbaş ile 550 küçükbaş kurbanlığın tamamı satıldı.

- "4 bin 800 kişinin faydalanması öngörülüyor"

İşyurtları Kurumunda görevli Hakim Murat Ünlü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ankara Açık Ceza İnfaz Kurumuna getirilen kurbanlıkların tamamının satılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

İşyurtlarının yılların verdiği tecrübeyle kurban satış organizasyonunda markalaştığını belirten Ünlü, satılan kurbanlıkların kesimini de hijyenik ve modern koşullarda yaptıklarını söyledi.

Ünlü, bu yıl Ankara, Dalaman, Edirne, Foça ve Niğde açık ceza infaz kurumlarındaki kurban satışından toplam 4 bin 800 kişinin faydalanmasını öngördüklerini ifade ederek, gelen yoğun talep üzerine ilerleyen yıllarda kapasitelerini artırmayı planladıklarını kaydetti.

Kurbanlıkların yetiştirilmesinden kesimine kadar tüm süreçlerde hükümlü ve tutukluların emeğinin bulunduğunu vurgulayan Ünlü, bu Kurban Bayramı'nda Ankara Açık Ceza İnfaz Kurumundaki kurban kesim organizasyonunda 120 personel ile 250 hükümlü ve tutuklunun görev yapacağını bildirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler