Hükümlüler Orman Faaliyetlerinde Çalışacak

Hükümlüler Orman Faaliyetlerinde Çalışacak

Adalet Bakanlığı ve Tarım ve Orman Bakanlığı İş Birliği Protokolü Kapsamında Silifke'de Alt Protokol İmzalandı

Adalet Bakanlığı ve Tarım ve Orman Bakanlığı arasında hükümlülerin rehabilitasyonu amacıyla orman faaliyetlerinde çalıştırılmasına yönelik imzalanan iş birliği protokolü çerçevesinde, Silifke Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü ile Silifke Orman İşletme Müdürlüğü arasında alt protokol imzalandı. Bu kapsamda hükümlüler, orman faaliyetlerinde görevlendirilecek.

Silifke'de Alt Protokol İmzalandı

Silifke Cumhuriyet Başsavcısı Selman Eskiler, protokol imza töreninde yaptığı konuşmada, Adalet Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı arasında 2021 yılında imzalanan protokolün önemine vurgu yaptı. Eskiler, ağaçlandırma, ormanların bakımı, fidan üretimi ve orman yangınları ile mücadele gibi alanlarda insan kaynağı ihtiyacının karşılanmasına katkı sağlanmasının yanı sıra, hükümlülerin iyileştirilmesi ve topluma kazandırılması amacıyla bu protokolün imzalandığını hatırlattı.

11 Hükümlü Görevlendirildi

Silifke Orman İşletme Müdürlüğü ile yapılan görüşmeler sonucunda, hükümlülerin belirlenmesi ve eğitimleri, yapılacak işin niteliği, çalışılacak iş bölgesi, çalışma koşulları ve diğer hususlar tamamlandı. Açık ceza infaz kurumunda bulunan 11 hükümlünün Silifke Orman İşletme Müdürlüğünde görevlendirilmesine karar verildiğini belirten Eskiler, "Gerçekleştirilen toplantılar neticesinde hazırlanan iş birliği protokolünün imzalanması için bir araya gelmiş bulunmaktayız. Bu vesile ile emeği geçen, katkı sağlayan herkese teşekkür eder, taraflara ve protokol kapsamında değerlendirilecek olan tüm hükümlülere hayırlı, uğurlu olmasını dilerim" dedi.

Protokol İmza Töreni

Protokol imza törenine; Silifke Cumhuriyet Başsavcısı Selman Eskiler'in yanı sıra İlçe Kaymakamı Abdullah Aslaner, Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Cengiz Yurt ve Orman İşletme Müdürü Harun Boz katıldı. Tören, hükümlülerin topluma kazandırılmasına yönelik atılan önemli bir adım olarak değerlendirildi.

Hükümlüler Orman Faaliyetlerinde Çalışacak

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.