Hükümlü ve tutuklulardan el işi sergisi

Hükümlü ve tutuklulardan el işi sergisi

Konya'nın Ilgın ilçesinde, Ilgın ve Akşehir ceza infaz kurumundaki hükümlü ve tutukluların yaptığı el işi ürünlerinden oluşan sergi açıldı

KONYA (AA) - Ilgın ilçesinde, Ilgın ve Akşehir ceza infaz kurumundaki hükümlü ve tutukluların yaptığı el işi ürünlerinden oluşan sergi açıldı.

Adliye Sarayındaki serginin açılışında konuşan Akşehir Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Dönmez , Akşehir ve Ilgın ilçelerindeki ceza evlerinde kalan mahkumların el emeği göz nuru çalışmalar sergilediğini söyledi.

Dönmez, "Sergi sayesinde mahkumların emekleri görücüye çıkmış oluyor. Ayrıca onların bütçelerine katkı sağlamayı amaçlıyoruz." dedi.

Belediye Başkanı Halil İbrahim Oral ise "Bu tür sosyal faaliyetler, kurumların halka açılan bir yüzü, toplumla kaynaşmaya da bir vesiledir. Özellikle ceza evinde kalan kardeşlerimizin hayata yeniden kazandırılması noktasında, çok anlam ifade ediyor. İnşallah sergi amacına ulaşır. Emeği geçen yetkililere teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Serginin açılışına Akşehir Cumhuriyet Başsavcısı Dönmez ve Başkan Oral'ın yanı sıra Akşehir Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Osman Soydal, Ilgın Kaymakamı Yücel Gemici, Ilgın Cumhuriyet Başsavcısı Muzaffer Geyik, Müftü Abdurrahim Kocagöl, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kılınç ile davetliler katıldı.

Başkan Oral, sergiden 14 el yapımı bakır tablo satın aldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :