Hüdayi Vakfı'ndan Burkina Faso'ya ramazan yardımı

Hüdayi Vakfı'ndan Burkina Faso'ya ramazan yardımı

VAGADUGU (AA) - Hüdayi Vakfınca, Burkina Fasolu çok sayıda aile ve öğrenciye ramazan ayı süresince gıda yardımı yapılacak.Vakfın Burkina Faso’daki...

VAGADUGU (AA) - Hüdayi Vakfınca, Burkina Fasolu çok sayıda aile ve öğrenciye ramazan ayı süresince gıda yardımı yapılacak.

Vakfın Burkina Faso’daki partneri olarak faaliyet yürüten Afrika Halkına Yardım ve Dayanışma Derneği (FOSAPA) Derneği Başkanı Remzi Şeker, yardımlar hakkında AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Her yıl ramazan ayında yapılan yardımların bu yıl da devam edeceğini dile getiren Şeker, "Ramazan ayı boyunca binlerce aileye ramazan yardımı yapmayı planlıyoruz. Bu yardımların bir kısmını ramazanın ilk günü dağıttık." dedi.

Ayrıca yetimhane, ilk ve ortaokul, üniversite gibi eğitim kurumlarındaki öğrencilere de ulaşarak erzakları teslim ettiklerini kaydeden Şeker, "Dernek yetkilileri özellikle engelli ve çalışamaz durumda olanlara ve yetimlere ulaşmaya çalışıyor." ifadesini kullandı.

Ülkenin 60 farklı bölgesinde 250 yerel personel ile çalıştıkları bilgisini paylaşan Şeker, "Bölgelere peyderpey ulaşıyoruz ve ramazan boyunca 40 bin kişiye iftar vereceğiz." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :