Hrant Dink suikastının 10. yılı

Hrant Dink suikastının 10. yılı

TGC Başkanı Olcayto:- "O hain saldırıya azmettirenleri de, Hrant Dink'i katillere hedef gösterenleri de, Türkiye'de hala nefret suçunu işlemeyi alışkanlık edinmiş bütün odakları da bir kez daha lanetliyoruz"

İSTANBUL (AA) - Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı Turgay Olcayto, Genel Yayın Yönetmeni olduğu Agos gazetesi önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu 10 yıl önce hayatını kaybeden gazeteci Hrant Dink'in saldırganlarının cezalandırılmasını istedi.

Olcayto, Hrant Dink cinayetinin 10. yılı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamasında, katillerinin 10 yıldır cezalandırılmadığını ifade etti.

Dink'in çok iyi bir gazeteci olduğunu belirten Olcayto, şöyle devam etti:

"Meslektaşımız Hrant Dink'in hain bir saldırı sonucu katledilmesinden bu yana 10 yıl geçmiş. Sanıklar ve azmettirenler hakkında açılan davalar ise türlü engellemelerden sonra ancak rayına oturabildi gibi görünüyor. En azından meslektaşımızı hedef gösteren kişilerin, kurumların varlığı da dava sayesinde tarihe not olarak düşülmüş oldu. Umarız bu davada cinayetten sorumlu olanlar cezalarını alır, devam eden gazeteci cinayetlerine uygulanan 'cezasızlık' kavramı da ortadan kalkar. Hrant Dink, hepimizin bir başka deyimle meslektaşlarının dışında çevresinin de çok sevdiği bir insandı. Sevgiyle dolu büyük bir yüreği vardı. Bu sevgisini ailesine, dostlarına, özellikle çocuklara dağıtmakta çok cömertti. İyi bir gazeteciydi. Agos gazetesine yapılan saldırılar sırasında sıkça ziyaret etmiş, ülkenin geleceği üzerinde görüşlerimizi paylaşmıştık. Son zamanlarda Türkiye Gazeteciler Cemiyetine üye olması için yaptığım çağrılara kulak vermiş, 'ilk fırsatta formaliteleri tamamlayacağım' demişti. Yazık ki, ömrü vefa etmedi."

Olcayto, cinayetten sorumlu olanların cezalandırılmasını temenni ederek, "O hain saldırıya azmettirenleri de, Hrant Dink'i katillere hedef gösterenleri de, Türkiye'de hala nefret suçunu işlemeyi alışkanlık edinmiş bütün odakları da bir kez daha lanetliyoruz. 10. yılında Hrant Dink'i özlemle, sevgiyle anıyoruz." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :