Hrant Dink cinayeti davası

Hrant Dink cinayeti davası

Dönemin İstanbul İl Jandarma Komutanlığı görevlisi Sevindik:- "Hrant Dink öldürüldüğü tarihe kadar ne bir yazı ne bir şifahi bilgi verdiler. Cehaletimi mazur görün, Dink öldürüldüğünde 'Kim o?' dedim. Agos gazetesinin Türkiye’de yayın yaptığını bile bilmi

İSTANBUL (AA) - Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin 85 sanığın yargılandığı davada savunma yapan dönemin İstanbul Jandarma Komutanlığı görevlisi Astsubay Ali Barış Sevindik, "Cehaletimi mazur görün, Dink öldürüldüğünde 'Kim o?' dedim. Agos gazetesinin Türkiye'de yayın yaptığını bile bilmiyordum." dedi.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, dönemin tutuklu sanıklarından İstanbul İl Jandarma Komutanlığı görevlisi Astsubay Yavuz Karakaya, dönemin İstanbul Jandarma Komutanlığı görevlileri Astsubaylar Ali Barış Sevindik ve Miktat Özbek ile Uzman Çavuşlar Hacı Şimşek ve Metehan Kadir Yıldırım savunma yaptı.

Sanıklardan Ali Barış Sevindik, emniyetin 10 yıl önceki görüntülerde yer alan kişileri teşhis etmesini eleştirerek, "Dosyada baz dökümleri var. Baz dökümü almak Anayasa'ya ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne aykırı." diye konuştu.

Kendisi ve ailesinin FETÖ ile herhangi bir bağı bulunmadığını ve meslek hayatında kimseden destek almadığını anlatan Sevindik, "2010'da Ergenekon davasında savcı Cihan Kansız tarafından sanık olarak ifadem alındı. Emin olun, bu FETÖ iddiasını yapanlardan daha masumumdur. Hrant Dink öldürüldüğü tarihe kadar ne bir yazı ne bir şifahi bilgi verdiler. Cehaletimi mazur görün, Dink öldürüldüğünde 'Kim o?' dedim. Agos gazetesinin Türkiye’de yayın yaptığını bile bilmiyordum. Zaten olay polis bölgesinde olmuştu. Bizimle alakalı bir konu değildi." ifadelerini kullandı.

- "Görüntüdekiler İstanbul jandarmasından değil"

Tutuksuz sanıklardan Hacı Şefik Şimşek de olay tarihinde bölücü terör örgütleri faaliyetleri ile ilgili TİM komutanı olarak görev yaptığını dile getirerek, şunları anlattı:

"Ecevit Emir ile görev kayıt defterinde yazan yerden farklı bir yerde değildik. Tarlabaşı'nda bir derneğin tespiti için fotoğraf çekmeye gitmiştik. Sonrasında bir arkadaşımla Karaköy'de yemek yedim, tekrar İstiklal Caddesi'ne gittim. Hrant Dink'in katledildiğini sonradan öğrendim. Agos gazetesinin yerini dahi bilmiyorum. Şişli ve Agos gazetesinin bulunduğu yerlere gitmedim. Dink cinayetinde toplu iğne başı kadar ne bir suçum ne de görgüm vardır."

Davanın bir önceki duruşmasında salonda izletilen görüntülerde görünen şahısların İstanbul Jandarma Komutanlığı görevlilerinden olmadığını savunan Şimşek, halen Edirne'nin Uzunköprü Jandarma Komutanlığı'nda çalıştığını belirterek, el konulan silahının iadesini istedi.

Duruşma yarına ertelendi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :