Houston Belediye Başkanı Turner, Topbaş'ı ziyaret etti

Houston Belediye Başkanı Turner, Topbaş'ı ziyaret etti

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş: - "(15 Temmuz darbe gecesi) O gece belediyemizde yaşananları güvenlik kamerasından gösterdim ve 'gazi belediye' olduğumuzu anlattım. Kendilerini, FETÖ konusunda bilgilendirdim. Buna Houston'da da hassasiyet gös

İSTANBUL (AA) - Dünya Petrol Kongresi dolayısıyla Türkiye'ye gelen ABD'nin Teksas eyaletinin Houston kentinin Belediye Başkanı Sylvester Turner, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ı makamında ziyaret etti.

Belediyenin Saraçhane'deki binasında gerçekleşen görüşmenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Topbaş, İstanbul ile Houston'un "kardeş şehir" olduğunu belirterek, Dünya Petrol Zirvesi kapsamında İstanbul'da bulunan Turner'in kendisine nezaket ziyaretinde bulunduğunu söyledi.

Houston'un ABD'deki tek kardeş belediye olduğunu anımsatan Topbaş, "Dünya Petrol Zirvesi'ne, 2020'de Houston ev sahipliği yapacak. Geçen yıl Houston ziyaret programımızı 15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle iptal etmiştim. Kendileri Teksas'ın en önemli şehri Houston’da başarılı bir belediye başkanı. İlişkilerimizi yerel diplomasinin gelişmesi açısından önemsiyoruz. Bu halklarımızın geleceği adına önemli." diye konuştu.

Turner'in ziyaretinin 15 Temmuz darbe girişiminin sene-i devriyesine denk geldiği için bu konuda meslektaşına bilgi aktardığını kaydeden Topbaş sözlerini şöyle tamamladı:

"O gece bizim belediyemizde yaşananları güvenlik kamerasından gösterdim ve 'gazi belediye' olduğumuzu anlattım. Kendilerini, FETÖ terör örgütü konusunda bilgilendirdim. Buna Houston'da da hassasiyet göstermelerini tavsiye ettik. Çünkü biz yerel yönetimler olarak birbirimizi haberdar etmek zorundayız. Sayın Başkan da hassasiyeti olan bir insan. Kendilerine bu nazik ziyaretinden dolayı teşekkür ediyorum."

- "Kongrede Türkiye inanılmaz bir iş çıkardı"

Konuk Belediye Başkanı Turner ise Houstun'dan gelen bir heyetin birkaç gündür İstanbul'da bulunduğunu belirterek, "Ben de dün Türkiye'ye geldim. Dünya Petrol Kongresi'nde Türkiye'nin inanılmaz bir iş çıkardığını dile getirmek istiyorum. 2020'de yapılacak Dünya Petrol Kongresi'ne ev sahibi olarak burada bulunmakla çok şey öğrendik. İstanbul Ticaret Odası, 400 bin üyesiyle dünyanın en büyük ticaret odası niteliğindeki oluşumun üyeleriyle bir kahvaltı yaptık." ifadelerini kullandı.

Bu vesileyle İstanbul'a büyük bir tutkuyla bağlı Başkan Kadir Topbaş ile bir araya gelme fırsatı bulduklarını anlatan Turner, şöyle devam etti:

"Şehirler ne de olsa hep benzer sorunlarla karşı karşıya. Ocak 2016'den bu yana başkanım. Sayın Başkan benden çok daha fazla bir deneyime sahip. Kendisi Houstun'a gelemediği için açıkçası çok üzüldüm. Umarım önümüzdeki dönemde bu ziyaretini gerçekleştirebilir ki, biz de aynı şekilde kendisinin misafirperverliğine karşılık verebilelim. Son olarak bu Dünya Petrol Kongresi haftası olmasına ek olarak, bu Türkiye için çok önemli. Bu vesileyle İstanbul ve Türkiye halkına en iyi dileklerimi sunmak istiyorum. İlişkilerimizin daha fazla gelişmesini temennisinde bulunuyorum."

Kadir Topbaş, konuşmaların ardından konuğuna 15 Temmuz darbe girişimini anlatan fotoğrafları gösterdi. Topbaş ve Turner, şehit isimlerinin yer aldığı pano önünde objektiflere poz verdi. Topbaş burada konuğuna 15 Temmuz'da yaşananları anlattı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :