Hollanda'nın skandal tavrına tepkiler

Hollanda'nın skandal tavrına tepkiler

Samsun'da bir grup, Hollanda'nın Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya ile Türk vatandaşlarına yönelik skandal tavrını protesto etti

SAMSUN (AA) - Samsun'un Canik ilçesinde bir grup, Hollanda'nın Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ile Türk vatandaşlarına yönelik skandal tavrına tepki gösterdi.

Adnan Menderes Demokrasi Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, ellerinde Türk bayrakları ve "Faşist Hollanda terörün yanında", "İşte Avrupa'nın demokrasisi" ve "Sözde değil özde demokrasi" yazılı dövizler taşıdı.

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, burada yaptığı konuşmada, Hollanda'nın, Bakan Kaya'nın ülkesine ait binaya gitmesini engellemesinin sadece insan haklarını engellemek olmadığını, aynı zamanda hukuku da çiğnediğini söyledi.

Böyle bir uygulamayı yapan ülkenin Türkiye'ye insan hakları konusunda tavsiyelerde bulunduğunu belirten Genç, "Ama hukukla, demokrasi ile alakası olmayan, geçmişte genlerinde var olan faşizmin hortlamasını Bakanımıza yaptıkları uygulamada gördük. Hollanda, Avusturya, Almanya ve İsveç'e diyoruz ki; 'Artık demokrasiyi biz size öğreteceğiz'. Çünkü sizin bakanlarınız Türkiye'ye geldiği zaman insanlarınızla buluşmanızı Türkiye Cumhuriyeti hiçbir zaman engellemedi." ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından grup dağıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :