Hollanda'nın skandal tavrına tepkiler

Hollanda'nın skandal tavrına tepkiler

Gaziantep'te bir grup, Aksaray malaklısı ve kangal köpekleriyle Hollanda'nın Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya ve vatandaşlara yönelik tavrını protesto etti

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'te bir grup, Aksaray malaklısı ve kangal cinsi köpeklerle Hollanda'nın Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ve vatandaşlara yönelik tavrına tepki gösterdi.

15 Temmuz Demokrasi Meydanı'na, Aksaray malaklısı ve kangal cinsi 20 köpekle gelen grup, ellerindeki Türk bayraklarıyla Hollanda'yı protesto etti.

Grup adına konuşan Murat Bozyurt, Hollanda'da Türk vatandaşlarına gösterilen muamelelere tepki göstermek için bir araya geldiklerini belirtti.

Hollanda'nın diplomatik skandala yol açan uygulamalarını eleştiren Bozyurt, Türk vatandaşları olarak Avrupa'ya karşı haklarını savunmaya geldiklerini aktardı. Bozyurt, şunları kaydetti:

"Burada yapılan eylem siyasi bir eylem değildir. Biz sıradan insanlarız. Ülkemize, vatandaşımıza yapılan haksızlığa, adiliğe karşı ayakta durduğumuzu göstermek için köpeklerimizle beraber buradayız. Gerekirse biz yetiştirdiğimiz köpekleri de polis mensuplarına hibe etmeye hazırız. Hollanda'ya karşı köpek yetiştiririz. Bu bizim demokratik bir tepkimizdir."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler