Hollanda'nın skandal tavrına tepkiler

Hollanda'nın skandal tavrına tepkiler

Suriye Türkmen ve Arap Aşiretleri Birliği Başkan Yardımcısı Dede:- "Suriyeli Türkmen ve Arap Aşiretleri olarak bu skandal olayı kabul etmiyoruz ve şiddetle kınıyoruz"

ŞANLIURFA (AA) - Suriye Türkmen ve Arap Aşiretleri Birliği Başkan Yardımcısı Ömer Dede, Hollanda'daki diplomatik skandalın kabul edilemez olduğunu belirtti.

Dede, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun uçağına iniş izninin iptal edilmesi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın Rotterdam Başkonsolosluğuna alınmaması ve ardından yaşanan olaylara, Suriyeli Türkmen bir vatandaş olarak olarak çok üzüldüklerini söyledi.

Hollanda'nın Türkiye'ye karşı tavrının demokrasiyle bağdaşmadığını dile getiren Dede, şöyle konuştu:

"Hollanda işine geldiği zaman demokrasiyi savunuyor, işine gelmediği zaman da böyle demokrasi dışı uygulamalar yapıyor. Suriyeli Türkmen ve Arap Aşiretleri olarak bu skandal olayı kabul etmiyoruz ve şiddetle kınıyoruz. Bize desteklerini her zaman esirgemeyen Türkiye'ye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a canımız da kanımız da feda olsun. Her zaman Türkiye'nin yanında olacağız. Umarım Hollanda bu yanlışından döner ve Türkiye'den özür diler."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :