Hollanda'nın skandal tavrına tepkiler

Hollanda'nın skandal tavrına tepkiler

AK Parti Gaziantep Milletvekili Erdoğan, Şehitkamil Belediye Başkanı Fadıloğlu ile bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Hollanda'yı kınadı

GAZİANTEP (AA) - AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Başkanı Adil Sani Konukoğlu, MÜSİAD Gaziantep Başkanı Mehmet Çelenk ile Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Hollanda'nın diplomatik skandala neden olan uygulamalarına tepki gösterdi.

Erdoğan, yazılı açıklamasında, Türkiye'de güçlü bir yönetim istemeyen Avrupa'nın uluslararası hukuku çiğnediğini belirtti.

Hak ve hukuktan dem vuran Avrupa'nın bu tavrıyla gerçek yüzünü ortaya çıkardığını ifade eden Erdoğan, çağdaşlık ve insanlıktan bahsedenlerin bu tutumlarıyla söylemlerinin çeliştiğine dikkati çekti.

Avrupa'nın Müslüman ülkelere bakışının değişmediğini, değişmeyeceğini kaydeden Erdoğan, "Türkiye'de çeşitli terör örgütlerine yardımda bulunan Hollanda, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ve beraberindeki heyeti Türk toprağı olan konsolosluğumuza almadı. Bu tavır Hollanda'nın ülkemize karşı tutumunu ortaya çıkarmıştır." ifadelerini kullandı.

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu da Hollanda hükümetinin tavrının kabul edilemez olduğunu vurguladı. Bu tavrın iki ülke ilişkilerini ve ifade özgürlüğünü göz ardı ettiğini belirten Fadıloğlu, "Hollanda makamlarının nezaketsiz açıklamaları kısa zamanda yasaklama ve kısıtlamalarla en sonunda şiddete dönüşmüştür. Demokrasi ve özgürlüklere bağlılığını her vesileyle vurgulayan Hollanda makamlarının bu tavırları, Hollanda'daki Türk toplumunun demokratik haklarına ve onuruna yönelik açık bir tacizdir. Bu hasmane tutum ve önyargılı zihniyet apaçık bir acizlik göstergesidir. Hollanda makamlarını bu tutumlarından dolayı kınıyorum." değerlendirmesinde bulundu.

- GSO Başkanı Konukoğlu

GSO Başkanı Konukoğlu da demokratik bir ülke olduğunu belirten Hollanda'nın, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya'ya karşı tutumlarının kabul edilemez olduğunu vurguladı.

MÜSİAD Gaziantep Başkanı Çelenk de çeşitli sebeplerle Türk bakanlara yönelik antidemokratik tutumun Hollanda hükümetince iki ülke ilişkilerini ve ifade özgürlüğünü göz ardı eden bir tavır olduğuna işaret etti. Kabul edilemez ve tehlikeli uygulamanın bir an önce son bulmasını dileyen Çelenk, bunun diplomatik teamüllere uygun bir süreçle düzelmesini temenni etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :