Hollanda'nın skandal tavrına tepkiler

Hollanda'nın skandal tavrına tepkiler

AK Parti Van İl Başkanı Soğanda: - "Almanya, Hollanda ve bazı ülkeler özellikle 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasında 'hayır' grubunun yanında yer alıyor"- MHP Van İl Başkanı Güngöralp: - "Ülkemize karşı birleşen bu ülkeler aynı zamanda terör örgütlerine

VAN (AA) - Van'daki bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Hollanda'nın, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'ya yönelik skandal tavrına tepki gösterdi.

AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda, AA muhabirine yaptığı açıklamada, demokrasinin gücü olduklarını iddia eden ülkelerin bu şekilde davranmasının esas anlamda demokrasi kisvesinden ne kadar uzak olduklarını gösterdiğini söyledi.

Türkiye'nin birliği söz konusu olunca bazı ülkelerin asıl amaçlarını ortaya koyduklarını bir kez daha müşahede ettiklerini aktaran Soğanda, "Hollanda bakanlarımıza karşı demokrasi ve insan haklarıyla alakası olmayan bir tavır sergiliyor. Almanya, Hollanda ve bazı ülkeler özellikle 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasında 'hayır' grubunun yanında yer alıyor. Ancak halkımız bu süreçten güçlü çıkacaktır. Ülkemizin güçlenmesini istemeyen kesimler bu konuda ülke içindeki yandaşlarıyla hareket ediyorlar. Biz, Almanya ve Hollanda'yı kınıyoruz." diye konuştu.

Van Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Necdet Takva da Hollanda'nın tavrının demokrasinin merkezi şeklinde nitelendirilen Avrupa anlayışına uyduğunu söylemenin mümkün olmadığını vurguladı.

Türkiye'nin Avrupa'nın bir parçası olarak görülmesine rağmen Almanya ve Hollanda'nın ötekileştirici tutumunun doğru olmadığını aktaran Takva, şunları söyledi:

"Demokrasi ve insan hakları tüm ülkelerin yükseltmek istediği hedeflerden biri. Ancak Hollanda'nın, kendini vatandaşlarına ifade etmek isteyen bir bakanımızı engellemesi doğru değildir. Türkiye'nin Avrupa'nın bir parçası olduğunu gözardı ederek böyle bir tutum sergilemesini kabul etmiyoruz. Bu tavrı protesto ediyoruz."

TÜMSİAD Van Şubesi Başkanı Süleyman Güler de Hollanda'nın tutumunun demokrasi ve insanlık dışı hareket olduğunu belirtti.

Güler, Türkiye Cumhuriyeti'nin bakanlarının yurt dışındaki vatandaşlara kendilerini ifade etme özgürlüklerinin engellenmesinin kabul edilemeyeceğini kaydederek, "Bu gelişmeler Almanya ve Hollanda'nın insan hakları ve demokrasiden ne kadar uzak olduğunu ortaya koymuştur. Demokrasi ve insan hakları savunucusu olduklarını ileri sürenlerin bir ülkenin bakanına karşı takındıkları tutum hiçbir demokrasi ve insan hakkı uygulamasında yer almaz. Almanya ve Hollanda'yı şiddetle kınıyoruz. Ülkemize demokrasi dersi vermeye çalışanların ne kadar demokratik olduklarını gördük." şeklinde konuştu.

- "İktidarın ve devletimizin yanındayız"

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Salih Güngöralp de Türkiye üzerinde büyük oyunlar oynanmak istendiğini vurguladı.

Hollanda'daki siyasetçilerin milliyetçi oyları almak için Türkiye'ye yönelik olumsuz bir tutum içerisine girdiğini anlatan Güngöralp, şunları kaydetti:

"Ülkemize karşı birleşen bu ülkeler aynı zamanda terör örgütlerine de en büyük desteği veriyorlar. Ülke olarak inşallah 16 Nisan'a bunlara gerekli cevabı vereceğiz. 16 Nisan'da yeni bir Türkiye görecekler. Bu nedenle 2023 hedeflerine emin adımlarla ilerleyen ülkemizi durduramayacaklar. Parti olarak hem iktidarın hem de devletimizin yanındayız. Hollanda'nın bu ırkçı tutumunu nefretle kınıyoruz."



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :