Hollanda'da saldırıya uğrayan derneğe Başkonsolosluktan ziyaret

Hollanda'da saldırıya uğrayan derneğe Başkonsolosluktan ziyaret

Rotterdam Başkonsolosu Ayyıldız:- "Türkiye devletinin yürüttüğü mücadele teröre karşıdır. Hollanda basınında çıkan haberlere baktığımız zaman Türkler ve Kürtler karşı karşıya getirilmeye çalışılıyor"- "Büyük oyunu görerek provokasyona gelmemek lazım"

LAHEY (AA) - Türkiye'nin Rotterdam Başkonsolosu Sadin Aylyıldız, geçen hafta Lahey'de saldırıya uğrayan Hollanda Azerbaycan Türk Kültür Derneğini ziyaret etti.

Rotterdam Başkonsolosu Ayyıldız ve beraberindekiler, geçen hafta maskeli 4 kişi tarafından saldırıya uğrayan derneğe geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

Ayyıldız, dernek üyelerine geçmiş olsun dileklerini ileterek yapılan saldırıyı kınadığını söyledi.

"Türkiye devletinin yürüttüğü mücadele teröre karşıdır." diyen Ayyıldız, şöyle devam etti:

"Hollanda basınında çıkan haberlere baktığımız zaman Türkler ve Kürtler karşı karşıya getirilmeye çalışılıyor. Müthiş bir algı operasyonu var. Onun için size düşen görev özellikle Hollandalı komşularınıza gerçekleri anlatmanızdır. Hollanda'da yaşayan Kürt kardeşlerimiz de var. Neredeyse hepsi Türkiye devletinin yanındadır. Onlarla da aradaki muhabbeti daha da artırmak lazım."

Öfkenin zarar vereceğini savunan Ayyıldız, "Büyük oyunu görerek provokasyona gelmemek lazım. Bu tür saldırılar sizi olumsuz etkileyebilir ama sakin olmak ve oyuna gelmemek lazım. Sadece yürüyüş ve gösteri yapmakla iş bitmiyor. Gereken tepkiyi vererek hukuk içerisinde mücadeleye devam edilmesi gerekir." ifadesini kullandı.

Hollanda'nın Lahey kentindeki Hollanda Azerbaycan Türk Kültür Derneğine geçen hafta maskeli 4 kişi tarafından yapılan saldırada derneğin ön ve yan cephesindeki camlar zarar görmüştü.

Hollanda'da saldırıya uğrayan derneğe Başkonsolosluktan ziyaret

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :