Hollanda'da NATO Komutanlığının 50. kuruluş yıl dönümü töreni

Hollanda'da NATO Komutanlığının 50. kuruluş yıl dönümü töreni

BRUNSSUM (AA) - Hollanda'da NATO Müttefik Müşterek Kuvvet Komutanlığının 50. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.Brunssum kentindeki...

BRUNSSUM (AA) - Hollanda'da NATO Müttefik Müşterek Kuvvet Komutanlığının 50. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

Brunssum kentindeki törene, Hollanda Kralı Willem-Alexander, NATO Avrupa Müttefik Kuvvetleri Komutanı Curtis Scaparrotti, NATO Genel Sekreter Yardımcısı Rose Gottemoeller, Brunssum NATO Müttefik Müşterek Kuvvet Komutanlığı Generali Salvatore Farina ve Hollanda Savunma Bakanı Jeanine Hennis-Plasschaert'in yanı sıra farklı ülkelerden NATO ve devlet yetkilileri katıldı.

Tören, Brunssum NATO Müttefik Müşterek Kuvvet Komutanlığına inşa edilen yeni ek binanın açılışıyla başladı.

Ardından Hollanda Kralı, Lindeplein Meydanı'nda askeri törenle karşılandı ve konuşmalar yapıldı.

NATO Avrupa Müttefik Kuvvetleri Komutanı Scaparrotti, törende yaptığı konuşmada, "Bugün sadece 50 yıl önce gerçekleşen bir olayı değil dostluğun, desteğin ve birliğin 50. yılını kutluyoruz. Bununla hepimiz gurur duyuyoruz. Bugün geçmişi anıyoruz ama bunu geleceğe ilham olması için ve birlikteliğin gücünü hatırlamak için yapıyoruz." ifadesini kullandı.

Brunssum halkına teşekkür eden Farina da "Geçen 50 yılda emeği geçen herkesi, NATO ve devleti için canını ortaya koyarak hayatını kaybedenleri saygıyla anmak istiyorum." diye konuştu.

Törenden sonra kentte çeşitli etkinlikler düzenlendi ve konserler verildi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :