Hollanda'da El Ouardani ailesine polis şiddeti

Hollanda'da El Ouardani ailesine polis şiddeti

El Ouardani:- "Polis bir anda benim sırtıma vurdu ve başörtümden asılıp yere fırlattı"- Baba El Ouardani:- "Olay yerine vardığımda polislere 'sakin olun' dememe rağmen polis ameliyatlı göğsüme copla vurdu"

ROTTERDAM (AA) - Hollanda'nın Rotterdam kentinde perşembe akşamı polisin iki grup arasında çıkan kavgaya müdahalesi sırasında aşırı şiddet kullanması sonucu olayla ilgisi olmayan Fas asıllı Farah El Ouardani ve ailesi polis şiddetine uğradı.

Hollanda polisinin şiddetine maruz kalan ve sonrasında gözaltına alınan Fas asıllı 21 yaşındaki bakıcı Farah El Ouardani ve ailesi o gece yaşadıklarını AA muhabirine anlattı.

Olayın yaşandığı gece işe gitmek için arabasına doğru yürüdüğünü söyleyen El Ouardani , "Yaşadığımız sokağa bir anda polisler gelmeye başladı ve orada bulunan komşularıma 'burayı terk edin' uyarısında bulundu. Olayların ne olduğunu öğrenmeye çalışırken polis bana susmamı söyledi ve başörtüme hakarette bulundu. Buna karşılık polisin hakaretine karşılık verdim. Daha sonra işe gitmek için arabama binmek üzereyken polis beni engelleyerek arabama binmeme izin vermedi ve oradan gitmemi istedi. O sırada yanıma gelen erkek kardeşim beni eve götürmeye çalıştı." diye konuştu.

Ablasının evlerinden çıkarak yanlarına geldiğini aktaran El Ouardani, "Tam o esnada polis bir anda benim sırtıma vurdu ve başörtüme asılıp yere fırlattı. Erkek kardeşimi kenara iten polisler beni çember içerisine alıp dövmeye başladılar. Ablama da vurmaya başlayan ve hakaretlere devam eden polis daha sonra beni ve henüz 2 hafta önce doğum yapmış olan ablamı da gözaltına alıp karakola götürdüler. Şu an ablam halen gözaltında." ifadesini kullandı.

Kollarında ve sırtında polis tarafından yediği cop izlerinin olduğunu belirten El Ouardani, "Beni gece saat 4 civarında tedavi için hastaneye götürdüler. Sağ elim ve kolumun ağır bir şekilde burkulduğunu öğrendim." şeklinde konuştu.

Evlatlarının çığlıklarını duyarak dışarıya çıktığını söyleyen, malulen emekli baba Mohammed El Ouardani ise, "Olay yerine vardığımda polislere 'sakin olun' dememe rağmen polis ameliyatlı göğsüme cop ile vurdu. Bunun üzerine rahatsızlanarak yere yığıldım ve bir süre yerde kaldım." dedi.

Olay anına şahitlik yapan semt sakinlerinden memur Said, "Polis o gece iki grup arasında yaşanan kavgaya müdahale etmek istedi ama polisin bu uygulaması profesyonellikten çok uzaktı. En azından sokak kapatılabilirdi ki o zaman olayla alakası olmayan insanlar zarar görmezdi. Ayrıca kalbinden rahatsız olan kişi yerde 20 dakikaya yakın müdahale edilmeden yattı." diye konuştu.

Yaşananlar esnasında orada bulunan, ismini vermek istemeyen başka bir semt sakini ise mağdur olan ailenin olaylar ile alakası olmadığını, bir anda polisin gelip sokakta bulunan herkesi darbetmeye başladığını aktardı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :