Hollanda'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliği

Hollanda'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliği

LAHEY/AMSTERDAM (AA) - Hollanda'da iki ayrı kentte, Türkiye'nin Lahey Büyükelçiliği ve Amsterdam Başkonsolosluğu tarafından "15 Temmuz Demokrasi ve Milli...

LAHEY/AMSTERDAM (AA) - Hollanda'da iki ayrı kentte, Türkiye'nin Lahey Büyükelçiliği ve Amsterdam Başkonsolosluğu tarafından "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" etkinliği düzenlendi.

Sivil toplum kuruluşları ve yetkililerinin katıldığı etkinliklerde, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı ve Kur'an-ı Kerim okundu.

Türkiye'nin Lahey Büyükelçiliği rezidansında düzenlenen etkinlikte konuşan Lahey Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Alper Yüksel, "İki sene önceki hain darbe girişimi, istiklal aşığı bir milletin kahramanlığıyla demokrasi zaferine dönüşmüştür." dedi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) bazı ülkelerde masum rolü oynayarak düzenbazlıklarını sürdürmeye devam etmesine rağmen giderek zayıfladığını söyleyen Yüksel, "Yabancı kamuoylarında da FETÖ'nün kendisini lanse etmeye çalıştığı şekilde eğitim ve hayır işleriyle uğraşan toplumsal bir hareket olmadığı yavaş yavaş anlaşılmaya başlanmıştır. Bunun anlaşılması o ülkeler bakımından da önemlidir. Zira FETÖ'nün ihaneti sadece Türkiye'ye yönelik bir ihanet değildir. Dünyanın hangi ülkesinde yapılandılar ise o ülkenin hukuk düzenine, demokrasisine ve özgürlüklerine de ihanettir." diye konuştu.

Türkiye'nin ve halkın demokrasisine sahip çıktığını ve zor günleri geride bıraktığını dile getiren Yüksel, "Türkiye terör örgütleriyle mücadelede polisiyle, askeriyle ve 15 Temmuz gecesi tek yürek olup sokağa dökülen silahsız ama korkusuz kahramanlarıyla başarılı olmuştur." ifadesini kullandı.

Türkiye'nin Amsterdam Başkonsolosu Tolga Orkun da 15 Temmuz darbe girişiminin Türkiye tarihinin en kanlı, acımasız ve hain olaylarından biri olduğunu belirterek, "FETÖ’nün kana susamış darbe girişiminin ikinci yıl dönümünde özellikle şehitlerimize ve darbe girişimini akim bırakan kahraman gazilerimiz ve bütün halkımızın fedakar girişimlerini anmak için bir araya geldik." dedi.

Orkun, FETÖ’nün Batı tarafından desteklendiğinin herkes tarafından bilindiğine dikkati çekerek, "FETÖ, PKK gibi birçok terör örgütü ile ilişkisi ve aldığı destek aşikar olan acımasız bir terör örgütüdür. DEAŞ ve PKK’dan hiçbir farkı olmayan FETÖ'cüler hem aramıza sızıp faaliyet yapmışlar hem de diğer örgütlerle birlikte ülkemizi bölmeye çalışmışlardır. PKK ve DEAŞ ile mücadelemiz neyse FETÖ ile mücadelemiz de odur. Fakat biz birlikte olduğumuz sürece bu hain terör örgütünün faaliyetleri ve casusluk şebekesinin tamamı ortaya çıkarılacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Anadolu Ajansı (AA) muhabirleri tarafından 15 Temmuz gecesi çekilen fotoğraflarının sergilendiği etkinlikler, yapılan dualarla son buldu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :