Hollanda ve Almanya'nın skandal tavrına tepkiler

Hollanda ve Almanya'nın skandal tavrına tepkiler

Din-Bir-Sen Genel Başkanı Özdemir: - "Avrupa devletlerinin tavrı, bizim düşüncelerimizin ve 'Referandumda evet’ açıklamalarımızın doğru olduğunu gösteriyor”- Şeker-İş Genel Başkanı Gök: - "Hollanda şunu unutmamalıdır ki Türkiye, Avrupa'nın geleceğini kara

ANKARA (AA)- Din-Bir-Sen Genel Başkanı Yusuf Özdemir, "Avrupa devletlerinin tavrı, bizim düşüncelerimizin ve 'Referanduma evet' açıklamalarımızın doğru olduğunu gösteriyor" değerlendirmesinde bulundu.

Din-Bir-Sen Genel Başkanı Özdemir, yaptığı yazılı açıklamada, Avrupa devletlerinin Türkiye'nin gelişmesi ve güçlü bir devlet olmasını istemediklerini belirtti. Almanya ve Hollanda'nın Türk bakanlara zorluk çıkararak ülkeye girişlerine engel olunmasının son derece "saygısız ve terbiyesiz girişimler" olduğunu ifade eden Özdemir, "Hem Almanya hem de Hollanda’nın sergilemiş olduğu bu tavırlar ırkçıdır. Avrupa’da özellikle Türklere yönelik milliyetçi söylemlerin ve saldırıların ekonomik, sosyal ve siyasi ilişkilerimizi bozmasına fırsat verilmemelidir. İlişkilerin bozulması başta Avrupa devletlerine zarar verir." ifadelerini kullandı.

Özdemir, Avrupa'nın, bir sistem değişikliğinin Türkiye'nin önünü açacağını, gelişerek büyüyeceğini ve kalkınmasını hızlandıracağını gördüğünü anlatarak şöyle devam etti:

"Ortadoğu’nun zenginliklerini tek başına kullanmak isteyen Avrupa devletleri, güçlü Türkiye’nin Ortadoğu'da dengeleri değiştireceğini biliyor. Hesaplar başka. Bu nedenle Avrupa ziyaretlerine çıkan Bakanlarımız engelleniyor. Bunu milletin görmesi ve tercihini buna göre kullanması gerekiyor. Avrupa devletlerinin tavrı, bizim düşüncelerimizin ve 'Referandumda evet’ açıklamalarımızın doğru olduğunu gösteriyor."

- "Hollanda ve Almanya kendilerini açığa çıkarmışlardır"

Türk-İş'e bağlı Şeker-İş Sendikası Genel Başkanı İsa Gök de yazılı bir açıklamayla Avrupa ülkelerinin Türkiye'ye yönelik tavrını değerlendirdi.

Türkiye'yi 15 Temmuz işgal girişimi ile ele geçiremeyen güçlerin, kuyruk acısını başka yollardan çıkartmaya çalıştığını vurgulayan Gök, "Tükenmişliğin, çaresizliğin hazımsızlığıyla çöküşe sürüklenen ve bunu içlerine sindiremeyen Hollanda ve Almanya, Türkiye karşıtlığı tutumlarıyla kendilerini açığa çıkarmışlardır." görüşünü aktardı.

Gök, Hollanda'da yaşananların İslamofobik bir gelişmenin tezahürü olduğuna işaret ederek teröre karşı savaşın İslam'a karşı savaşa dönüştürülmeye çalışıldığını bildirdi. Gök, şunları kaydetti:

"Türkiye, artık kuzu ülke değildir ve olmayacaktır. Bir zamanların 'uydu devleti' diye nitelendirilen Türkiye'den, bugünün sesini ve sözünü yükselten bir Türkiye'ye geçişi kabullenebilmenin hazımsızlığının bir tezahürü olarak Hollanda’da gelişen olaylar utanç vericidir. Hollanda şunu unutmamalıdır ki Türkiye, Avrupa'nın geleceğini karartan, özgürlük ve insan hakları alanlarını daraltan iç sorunları ile yüzleşebilmesinin turnusol kağıdıdır. Fazla söze gerek yoktur. Demokrasi dersi almak isteyenler Türkiye’ye bakmalıdırlar. Konu bir özürle geçiştirilmemelidir. Yapılması gereken, en kısa zamanda ırki ve mezhepsel yaklaşım sergileyerek Türkiye’yi aşağılamaya, küçük düşürmeye çalışan Hollanda’ya bu çirkefliğinin bedelini en ağır şekilde ödettirmektir."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler