Hollanda polisinin yaraladığı Kurt'un tedavisi sürüyor

Hollanda polisinin yaraladığı Kurt'un tedavisi sürüyor

AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Hızır, Kurt'u, tedavi gördüğü hastanede ziyaret etti

İSTANBUL (AA) - AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Halit Hızır, Rotterdam'da polisin müdahalesi sırasında yaralanan Hüseyin Kurt'u, tedavi gördüğü Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ziyaret etti.

Hızır, ziyaret sonrası AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hollanda'da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'ya yapılan saldırıya karşı koyan Hüseyin Kurt'u ziyaret için geldiklerini anlatarak, şunları söyledi:

"Bundan 102 yıl önce Çanakkale'de yapılan mücadeleyi 102 yıl sonra tekrar Avrupa'nın ortasında yapmaya başladık. Bu bin yıllık Avrupa'nın maskesini düşürdü. Avrupa'nın bize bakış açısını gösterdi. Bir kadın bakanın kendi toprağı sayılan büyükelçiliği ziyaret etmesine fırsat verilmedi. Bir bakanın yolunu kesip arabasında 8 saat hapsettiler. Onu bir polis eskortu eşliğinde ülkelerinde kendi toprağına sokmadılar. Olayı duyan Avrupalı kardeşlerimiz o gün oradaydı. Oradaki kardeşlerimiz, milli mücadele örneği verip, kahramanlık destanı yazdı. Biz de AK Parti Üsküdar Teşkilatı olarak değerli kardeşimize destek vermeye geldik. Ona geçmiş dileklerimiz ilettik. Bu ülkede Fethi Sekinler, Ömer Halisdemirler ve Hüseyin Kurtların bitmeyeceğini dünyaya göstermiş olduk."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler