Hollanda meclisinin 1915 olaylarıyla ilgili kararına tepkiler

Hollanda meclisinin 1915 olaylarıyla ilgili kararına tepkiler

Vatan Partisi Genel Başkanı Perinçek:"(Hollanda Temsilciler Meclisinin 1915 olaylarını soykırım olarak tanıması) Buradan milletimize ve bütün insanlığa söz veriyoruz. Tıpkı İsviçre devletini mahkum ettirdiğimiz gibi Hollanda devletini de Avrupa İnsan Hakl

ANKARA (AA) - Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Hollanda Temsilciler Meclisinin 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarını "soykırım" olarak tanımasına ilişkin, "Buradan milletimize ve bütün insanlığa söz veriyoruz. Tıpkı İsviçre devletini mahkum ettirdiğimiz gibi Hollanda devletini de Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde herkes görecek mahkum ettireceğiz." dedi.

Perinçek, partisinin genel merkezinde, Hollanda Temsilciler Meclisi'nin sözde Ermeni soykırımını tanıdığını belirterek, bu kararın uluslararası hukuka aykırı olduğunu söyledi.

Meclisin bu kararı alarak, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin 3 kararını çiğnediğini, ayaklar altına aldığını vurgulayan Perinçek, "Buradan milletimize ve bütün insanlığa söz veriyoruz. Tıpkı İsviçre devletini mahkum ettirdiğimiz gibi Hollanda devletini de Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde herkes görecek mahkum ettireceğiz." ifadesini kullandı.

Perinçek, karara karşı hukuk yollarına başvuracaklarını ve kesinlikle sonuç alacaklarını dile getirdi.

Hiç kimsenin Hollanda Meclisinin hukuk dışı kararının geçerli kalabileceğini sanmaması gerektiğine işaret eden Perinçek, şöyle konuştu:

"Batılı devletlerin Ermeni soykırımı kararlarından neredeyse zevk alanlar da sevinmesinler. Aynı İsviçre devletini üç kez mahkum ettirdiğimiz gibi Hollanda devletini de mahkum ettireceğiz. Öncelikle Hollanda'daki hukuk yollarını tüketmek için gerekli hukuki girişimlere hazırlanıyoruz. Eğer bu hukuk dışı karar, Hollanda'da düzeltilmezse Hollanda devletine karşı AİHM'de dava açacağız ve uluslararası mahkemenin kararı şimdiden bellidir."

Perinçek, Ermeni meselesine ilişkin Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ve Dışişleri Bakanlığı'ndaki yetkililere bilgi verebileceğini aktardı.

Suriye'nin Doğu Guta bölgesinde, Suriye hükümetinin sivilleri öldürdüğü iddiası üzerine eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ile eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün BM'yi göreve çağırmasına ilişkin bir soruya Doğu Perinçek, "Suriye, vatan savaşı yapıyor. Vatanını Amerika ve İsrail'in terör örgütlerinden temizliyor. Şu anda dünyanın ön cephesinde Türkiye ve ondan sonra Suriye var." karşılığını verdi.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :