Hollanda Başbakanı Rutte'ye, Rathenau ödülü verildi

Hollanda Başbakanı Rutte'ye, Rathenau ödülü verildi

Almanya Başbakanı Merkel, Rutte'nin mükemmel bir seçim olduğunu söyledi

BERLİN (AA) - Alman Walther-Rathenau Vakfı, Hollanda Başbakanı Mark Rutte'yi, Rathenau Ödülü'ne layık gördü.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, ödül töreninde yaptığı konuşmadı, Rathenau Ödülü'nün Avrupa'nın birleşmesi için olağanüstü başarı sağlayan kişilere verildiğini hatırlatarak, bu unsurların özellikle Rutte için geçerli olduğunu belirtti.

Merkel, "Walther-Rathenau Vakfı, Rutte'yi, Avrupa ve dış politikadaki çabaları için ödüllendiriyor. Gittikçe daha karışık olan uluslararası bir çevrede güvenilebilir, işbirliğine açık ve çok taraflı olmayı temsil eden biri olduğu için ödül veriyor. Bu bence mükemmel bir seçim. Bu ödüle laik daha iyi birini düşünemiyorum" dedi. 

Hollanda ve Almanya'nın birbirine yakın olduğunu, komşu olmaktan ziyade dost olduklarını belirten Merkel, "Rutte dış politikada oynadığı rol için ödüllendiriliyor. Hollanda'nın IŞİD terörüne karşı mücadelesi, Mali'deki faaliyetleri ve Ebola'ya karşı mücadelesi gibi" ifadelerini kullandı.

"İnanıyorum ki yaptığın her şeyde özgürlüğe olan inancın seni yönlendiriyor. Özgürlüğün korunması gerektiğini iyi biliyorsun" diye konuşan Merkel, Walther-Rathenau Vakfı'nın Rutte'ye ödülü laik görmesinin mükemmel bir karar olduğunu, AB düşüncesine inanan birinin onurlandırıldığını kaydetti.

Rutte de Rathenau Ödülü'nü almaktan gurur duyduğunu, ödülü tüm Hollanda için aldığını bildirdi. 

Rutte, "Bu ödülü gurur ile kabul ediyorum. Rathenau şunu söylemişti, 'Dünyada kötümserliğe yer yok'. Evet, güvensizlik ve korku, hiç bir zaman kazanmamalı" dedi. 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :