Hocalı katliamının 25. yılı

Hocalı katliamının 25. yılı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz:- "Ermenistan'a işgal ettiği Azerbaycan topraklarından bir an önce çekilmesi çağrısını tekrarlıyoruz. Bu çerçevede, Ermenistan tarafından gerekli adımlar atıldığı takdirde, bu ülkeyle de pekala iyi bir komşu ve dost olab

ANKARA (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, Ermenistan'a işgal ettiği Azerbaycan topraklarından bir an önce çekilmesi çağrısında bulunarak, "Bu çerçevede, Ermenistan tarafından gerekli adımlar atıldığı takdirde, bu ülkeyle de pekala iyi bir komşu ve dost olabileceğimize inanmaktayız." ifadesini kullandı.

Yılmaz, Hocalı katliamının 25. yılı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında 26 Şubat 1992'de Ermeniler tarafından hunharca katledilen Azerbaycanlıların acısını yüreklerinde hissettiklerini belirtti.

​İnsanlığa karşı işlenmiş bu saldırıyı kınadıklarını ve uygar dünyanın hiçbir köşesinde benzer acı vakaların olmamasını temenni ettiklerini kaydeden Yılmaz, katliamda hayatını kaybedenleri rahmetle anarak, kardeş Azerbaycan halkının acısını paylaştıklarını ifade etti.

Yılmaz, açıklamasında şunları kaydetti:

"Azerbaycan ile ilişkilerimizin bir millet, iki devlet ilkesi çerçevesinde her alanda güçlenerek gelişmesi temel önceliğimizi oluşturmaktadır. Cumhuriyet Halk Partisi, Dağlık Karabağ ve Azerbaycan içerisinde diğer işgal edilen yerlerin, Azerbaycan'ın egemenliği ve toprak bütünlüğü çerçevesinde çözüme kavuşturulmasını desteklemektedir. Bu noktada, Ermenistan'a işgal ettiği Azerbaycan topraklarından bir an önce çekilmesi çağrısını tekrarlıyoruz. Bu çerçevede, Ermenistan tarafından gerekli adımlar atıldığı takdirde, bu ülkeyle de pekala iyi bir komşu ve dost olabileceğimize inanmaktayız."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :