Hocalı Katliamı'nın 24. yılı

Hocalı Katliamı'nın 24. yılı

İzmir Bornova'da Hocalı Katliamı'nda katledilenler anısına şehit anıtı yaptırıldı

İZMİR (AA) - Bornova Belediyesinin yenilediği ve adını "Azerbaycan Dostluk Parkı" olarak değiştirdiği parkta, Hocalı Katliamı'nda yaşamını yitirenlerin anısına yapılan "Hocalı Şehitleri Anıtı"nın açılışı gerçekleştirildi.

Bornova Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, anıtın "Azerbaycan Dostluk Parkı"ndaki açılışa katılan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, ilçede "Hocalı Şehitleri Anıtı"nın açılışını yapmanın onurunu yaşadıklarını belirtti.

Azerbaycan İstanbul Konsolosu Kenan Murtuzov da parka verilen ismin ve Hocalı Katliamı Anıtı’nın yapılmasının manevi değerinin kendileri için çok büyük olduğunu belirterek, "Hocalı katliamı Türk'e karşı girişilen faaliyetlerin bir sonucudur. Her zaman birlik olmalıyız" dedi.

Azerbaycan Milletvekili Adil Abbas da Azerbaycan ve Türkiye’nin dosttan da öte kardeş iki ülke olduğunu bildirdi. Bu kardeşlikte İzmir ve Bakü'nün ayrı bir yeri olduğunu kaydeden Abbas, "Bakü'nün en büyük parkının ismi İzmir'dir. En uzun üç caddesinden birinin İzmir'dir. Biz İzmir'i çok seviyoruz. Sizlerin de bizlere sahip çıkması ve böyle güzel parklara Azerbaycan isminin verilmesinden onur duyduk" ifadelerini kullandı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :