Hobi bahçesinde hasat zamanı

Hobi bahçesinde hasat zamanı

Elazığ Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Beyyurdu Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi bünyesinde, psikolojik sorunları olanlar ile zihinsel engelli kadınların rehabilitasyonu amacıyla kurulan hobi bahçesinde yetiştirilen ürünlerin

ELAZIĞ (AA) - Elazığ Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Beyyurdu Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi bünyesinde, psikolojik sorunları olanlar ile zihinsel engelli kadınların rehabilitasyonu için kurulan hobi bahçesinde hasat yapıldı.

Beyyurdu Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi bünyesinde Karşıyaka Mahallesi'ndeki 5 bin metrekarelik alanda kurulan, psikolojik sorunları olan ve zihinsel engelli kadınların sebze yetiştirerek hayata tutunmalarını sağlayan hobi bahçesinde yetiştirilen ürünlerin hasadı gerçekleştirildi.

Toplumsal yaşama katılımlarının sağlanması amacıyla kurulan bahçede nane, reyhan, biber gibi yetiştirdikleri sebzeleri toplayarak kurutan kadınlar türküler eşliğinde kışlık yiyecek hazırlığı yapıyor.

Merkezin müdürü Mehmet Sena Güvercin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mayıs ayında oluşturulan hobi bahçesinde yetişen ürünlerin hasadının yapıldığını söyledi.

Bu ürünlerin tamamen kurumda kalan kadınların emeği olduğunu vurgulayan Güvercin, ekilen ürünlerden büyük verim aldıklarını söyledi.

Güvercin, "Ürünler yetiştiğinde hastalarımızın günlük taze taze koparıp yemelerine şahit olduk. Bugün de ürünlerin son hasadını yaptık. Hastalar kış boyunca kendi elleriyle yetiştirdiği ürünleri sofralarında, yemeklerinde kullanabilecek." dedi.

Bu projede en önemli olanın hastaların toprak, su ve bitki ile iç içe olması olduğunu dile getiren Güvercin, bu sayede hastaların rehabilite edildiğini aktardı.

Güvercin, "Bu tür etkinliklerle hastanede yatan hastalarımızın sayısının azaldığını, ilaç tedavisinden ziyade toprak ile tedavinin faydalarını gördük." diye konuştu.

Kurumda eğitici olarak görev yapan Zuhal Karasu, hastaların bahçe sayesinde kendilerini ev ortamında hissettiğini söyledi.

Hastaların toprak ile iç içe olduğunu anlatan Karasu, arkadaşları ile de iş birliği içerisinde çalıştıklarını, ürettikleri bir ürünün onları mutlu ettiğini aktardı.

- "Kendimizi daha iyi hissediyoruz"

Tedavi gören vatandaşlardan Saniye Saral, hobi bahçesinde çok güzel vakit geçirdiğini belirtti.

Toprak ile uğraşmanın kendisine iyi geldiğini anlatan Saral, "Bu ürünler hazır da alınabilir ama bu ürünleri kendi emeğimizle yapınca kendimizi daha iyi hissediyoruz. Kendi evimde de sürekli bunları yaptığım için burada boş duramıyordum. Bahçe kurulunca kendi evimdeymiş gibi çalışmaya başladım." ifadelerini kullandı.

İkbal Meral de bahçede çok güzel vakit geçirdiklerini, kendileri için ürün yetiştirdiklerini anlattı.




Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :