Hizmetle ilçeye huzur da geldi

Hizmetle ilçeye huzur da geldi

İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Muş'un Bulanık Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışıyla hayata geçirdiği projelerle ilçenin çehresini değiştirdi- Bulanık Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hacı Arslan Uzan:- "Belediyecilik hizmetleriyle b

MUŞ (AA) - İBRAHİM YALDIZ - İçişleri Bakanlığınca kanun hükmünde kararname (KHK) ile görevlendirme yapılan Muş'un Bulanık Belediyesi, hayata geçirdiği 60 projeyle ilçeye hem hizmet, hem de huzur getirdi.

Yıllarca terör saldırılarıyla anılan ilçe, bir yandan güvenlik güçlerinin başarılı operasyonları, bir yandan da sosyal belediyecilik anlayışıyla hayata geçirilen projeler sayesinde artık hizmet ve huzurun adresi oldu.

İlçede daha önce saat 17.00'den sonra terör saldırıları nedeniyle sokağa çıkmaya çekinen vatandaşlar, hizmetle gelen huzurla gece yarılarına kadar parklarda zaman geçiriyor.

Bulanık Belediyesi, vatandaşlara yıllardır mahrum kaldığı hizmetleri sunarken, yaşam standardını yükseltecek projelere de imza atıyor.

İlçede, sokak sağlıklaştırılması, içme suyu, kanalizasyon, her mahalleye bir park, sıcak asfalt, kilitli parke, semt sahaları, aydınlatma direkleri, mezbaha, yeni imar yolları, kültür merkezi, mesire alanı, kültür ve sosyal aktivite alanlarında projelerin hayata geçirilmesini sağlayan belediye, vatandaşın takdirini topladı.

Belediye, bir taraftan eski DBP'li yönetimden kalan borçları öderken, diğer taraftan da vatandaşa en iyi hizmeti sunabilmek için yoğun çaba harcıyor.

- "İlçemiz daha yaşanabilir ve huzurlu bir kent haline geldi"

İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hacı Arslan Uzan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2016 yılından bu yana belediye hizmetlerini yürüttüğünü söyledi.

"İlçeye ilk geldiğimizde vatandaşlar saat 17.00'den sonra sokağa çıkamıyordu. Vatandaşlar, atılan molotof kokteyli yüzünden artık sokaklara çıkamaz hale gelmişti. Kepenk kapatma, haraç kesme ve ciddi anlamda örgüte katılımın üst düzeyde olduğu bir ilçeydi." diyen Uzan, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Belediyecilik hizmetleriyle beraber ilçemiz düne kıyasla daha yaşanabilir ve huzurlu bir kent haline geldi. Vatandaşlar, yapılan hizmetleri destekliyor ve teröre olan mesafeleri geçmişe kıyasla çok daha iyi bir pozisyonda. Vatandaşlar, devletimizin yanında emniyet ve jandarmamıza sahip çıkıyor. Hizmeti görüyorlar. Toplum içinde bir fert olarak gezdiğimizde bizlere iletiyorlar. Biz her zamanki gibi mülki idare amiri olarak topluma temas ediyoruz. Bir belediye başkanı olarak toplumun hizmet beklediği kurum ve temsilcisi olmaktan büyük gurur ve mutluluk duyuyoruz. Şükürler olsun şehrin çehresi değişiyor ve bu değişiklik şehrin yarınlarına ışık tutuyor."

- "Belediyenin iş makineleriyle çukur siyaseti yapmışlar"

Alparslan-1 Barajı'nın yapımı nedeniyle ilçenin göç aldığını aktaran Uzan, geçmiş dönemde belediyecilik bağlamında vatandaşlara imarlı ve uygun alanlar gösterilmediğini, çarpık yapılaşma oluştuğunu anımsattı.

İmarsız yapıları imarlı hale getirdiklerini ve yeni yollar açtıklarını ifade eden Uzan, şunları kaydetti:

"Bu coğrafyada bir kent olmak ve huzurlu bir kent haline gelmek kolay değil. Çünkü geçmişte belediye, ciddi anlamda buranın maddi yapısını da tahrip etmiştir. Belediyeyi 25 milyon borca koymuşlar. Baktığınızda yapılan hiçbir hizmet yok. Belediyenin iş makineleriyle Şehitlik Mahallesi'nde çukur siyaseti yapmışlar. Tabii bunların bir anda değişmesini beklemek güç. Allah'a şükürler olsun vatandaşımız onlarla aralarına mesafe koydu ve devletimizin yanında durmaya gayret ediyorlar."

Devletin kendilerine verdiği görevi en iyi şekilde ifa etmek ve vatandaşa en iyi hizmeti sunma derdinde olduğunu bildiren Uzan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Hizmete susamış bir halk var. Bunu net bir şekilde görüyoruz. İnsanlar önceden belediyeye geldiğinde muhatap alınmıyormuş ve hiçbir şekilde dilekçelerine cevap verilmiyormuş. Ama şu anda kendilerinin taleplerini dinleyen, onları not edip proje haline dönüştüren ve toplumun sorunlarına merhem olmaya gayret eden bir belediye var. Bu da onları mutlu kılıyor. Eşitlikçi ve adalet anlayışını gözeten, projelendirerek işlerimizi kamusal hizmete dönüştürmek vatandaş nezdinde ciddi anlamda karşılık görüyor."

-"Yaklaşık olarak 60 proje hayata geçirdik"

Uzan, yaklaşık olarak 60 proje hayata geçirdiklerini vurgulayarak, "Bunlardan en önemsediğimiz sokak sağlıklaştırılması projemizdi, yüzde 95 fiziki gerçekleşme yapıldı. Altyapı projemiz devam ediyor. Körsu Deresi projesi kapsamında bisiklet ve yürüyüş yolu yapıyoruz. Semt pazarı projemizi tamamladık yakında açılışını yapacağız. Kültürel ve sanatsal faaliyetler gibi bir dizi projeler belediyemizle hayata geçti. 7 kilometre sıcak asfalt çalışması yaptık. Bu yıl 61 metrekare kilitli parke taşı döşedik." diye konuştu.

Yol yapım çalışmalarına da değinen Uzan, "Bir mahallemizin yolu stabilizeydi, bir mahallemizin yolu da patates tarlasına dönmüştü. Şimdi biz onları sıcak asfalta kavuşturduk. Yollar, rezalet haldeyken şimdi artık bisiklet ve yürüyüş yolları ile sıcak asfalttan bahseder hale geldik." dedi.

Kültür Mahallesi muhtarı İsmail İndiç de ilçenin yıllardır böylesine iyi hizmetler görmediğini belirterek, şunları söyledi:

"Mahallemdeki çalışmadan dolayı başkan vekilimize çok teşekkür ediyorum. 20 yıldır hizmet yapılmıyordu. Şimdi altyapı yapılıyor. Belediye park, içme suyu, yol çalışması yapıyor. Ayrıca her mahalleye muhtar bürosu yaptı. Çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Bulanık halkı olarak çok memnunuz. 55 yaşındayım 40 yıldır bu ilçede yaşıyorum. Altyapı şu ana kadar yapılsaydı yapılırdı ama yapmadılar. Şimdi ise yapılıyor."











AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :