Hızla su birikintisine girdi, takla attı
Konya'da su birikintisine hızla giren otomobil kontrolden çıkarak takla attı. Dehşet anları kameraya yansırken, uzmanlar yağışlı havalarda hız limitleri konusunda uyardı.
Olay, Konya’nın merkez Karatay ilçesi Aslım Caddesi üzerinde meydana geldi. Günlerdir etkili olan sağanak yağış sonrası yolda oluşan su birikintisine yüksek hızla giren bir otomobil, direksiyon hakimiyetini kaybederek savruldu. Çevredeki güvenlik kameralarına saniye saniye yansıyan görüntülerde, aracın takla attığı ve sürücünün kendi imkanlarıyla araçtan çıktığı görüldü. Kazayı gören diğer sürücüler hemen yardıma koşarken, şans eseri can kaybı yaşanmadı.

Uzmanlardan Kritik Uyarı: Gizli Tehlike Su Birikintileri
Yağışlı havalarda sürüş dinamiklerinin tamamen değiştiğini belirten İleri Sürüş Uzmanı Ramazan Ceylan, su birikintilerinin sadece mekanik arıza değil, hayati tehlike de oluşturduğuna dikkat çekti. Ceylan, "Kuru zeminde engelleri görebiliriz ancak suyun altında ne olduğunu bilemeyiz. Hızlı girilen su, aracın motoruna zarar verebileceği gibi direksiyon hakimiyetini tamamen yok edebilir," dedi.

"Suya Girmek Fren Etkisi Yaratabilir"
Hızlı geçişlerin aracı sağa veya sola savurabileceğini vurgulayan uzmanlar, su birikintilerinin araçta ani bir asılma veya çekme yapabileceğini belirtiyor. Ayrıca, çevre araçlara fışkıran suların diğer sürücülerin görüş açısını kapatarak zincirleme kazalara davetiye çıkardığı hatırlatıldı. Uzmanlar, güvenli bir yolculuk için yağışlı havalarda hızın düşürülmesini ve trafik kurallarına harfiyen uyulmasını tavsiye ediyor.
Kaynak: