Hırsızlık şüphelilerine tutuklama

Hırsızlık şüphelilerine tutuklama

İstanbul'da, 10 kuyumcudan hırsızlık yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 5 şüpheli tutuklandı

İSTANBUL (AA) - İstanbul'da, 10 kuyumcu dükkanından hırsızlık yaptıkları iddiasıyla yakalanan 5 kişi tutuklandı.

İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, kuyumcu dükkanlarının kepenklerini keserek hırsızlık yapan şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı.

Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerinin güvenlik kamerası görüntülerini incelemesi, mağdurlarla görüşmesi ve istihbarat çalışmasının ardından hırsızlık olaylarını gerçekleştiren kişilerin kimlikleri tespit edildi.

Çalıntı altınların bir kısmını eritip külçe haline getirdikten sonra satmak isteyen 2 kişiyi Kapalıçarşı'da yakalayan polisler, 3 şüpheliyi de Beyoğlu'nda düzenlenen operasyonda gözaltına aldı.

Zanlılardan H.Ö'nün kuyumcu atölyesi işletmecisi olduğu ortaya çıktı.

Adreslerinde 1 çalıntı otomobil, 2 sahte plaka, ruhsatsız 3 tabanca, 1 pompalı tüfek ve 145 bin lira ele geçirilen şüphelilerin, 2 ayda 10 kuyumcu dükkanından yaklaşık 2 milyon lira değerinde altın ve ziynet eşyası çaldıkları iddia edildi.

Hırsızlık olaylarının yansıdığı güvenlik kamerası kayıtlarında, çalıntı otomobille bir kuyumcu mağazasının bulunduğu sokağa gelen şüphelilerin tanınmamak için kıyafetlerini değiştirdikten sonra hırsızlık yaptıkları görülüyor.

Bir başka olayda ise kuyumcunun cuma namazına gitmesinin ardından şüphelilerin mağazaya girmesi, Başakşehir'deki kuyumcu mağazasından hırsızlık yaparken olay yerine gelen bir özel güvenlik görevlisini tabancayla etmesi de güvenlik kamerası görüntülerine yansıdı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 5 şüpheli tutuklandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :