Hırsızlık için girdiği ahırda yakalandı

Hırsızlık için girdiği ahırda yakalandı

İzmit'te bir ahıra hırsızlık amacıyla giren ve elinde tüfek bulunan şüpheli ile ahır sahibi arasında boğuşma yaşandı- Boğuşma sırasında ateş alan tüfekten çıkan saçmalar, ahır sahibinin eşinin yaralanmasına neden oldu- Silah seslerini duyarak gelen vatand

KOCAELİ (AA) - Kocaeli'nin İzmit ilçesinde hırsızlık için girdiği ahırda fark edilen şüpheli, vatandaşlar tarafından darbedildi. Şüphelinin elindeki tüfeğin ateş alması sonucu yaralanan kadın ise hastaneye kaldırıldı.

Alınan bilgiye göre, Yeşilova Mahallesi'nde yaşayan Fatma (57) ve Ergin Yılmaz (62) çifti, sahibi oldukları ahırdan gelen sesleri duydu.

Bu sırada evlerinde bulunan Yılmaz çifti, kontrol etmek amacıyla girdikleri ahırda elinde pompalı tüfek bulunan hırsızlık şüphelisiyle karşılaştı.

Ergin Yılmaz'ın, tüfeği kendisine doğrultan zanlının üzerine atlamasının ardından bu kişiler arasında boğuşma yaşandı. Bu sırada ateş alan tüfekten çıkan saçmalar Fatma Yılmaz'a isabet etti.

- Vatandaşlar şüphelinin kaçmasına engel oldu

Silah sesini duyarak ahıra koşan vatandaşlar, Ergin Yılmaz'dan kurtulan zanlıyı olay yerine geldiği otomobiline binmek üzereyken yakalayarak darbetti.

Vatandaşların durumu bildirmesi üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralanan Fatma Yılmaz, Kocaeli Devlet Hastanesine, darbedilen şüpheli ise Seka Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Zanlının aracında yapılan aramalarda, çok sayıda plaka ile pompalı tüfeğe ait fişek ele geçirildi.

Öte yandan, polis ekipleri zanlıyla olay yerine gelen ve silah sesinin ardından uzaklaşan kamyonetteki kişi ya da kişilerin yakalanması için çalışma başlattı.

Yılmaz çiftinin oğlu Mustafa Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Annem, evin altındaki ahırın kapısını açık görünce babama sesleniyor. Babam ahıra girince elinde bir tüfekle birisi 'Girme vururum seni' demiş. Sonra da ateş etmiş, annem yaralanmış. Bunun üzerine sesleri duyanlar buradaki kişiyi etkisiz hale getirmişler. Ayrıca kamyonetle gelen kişiler de kaçmışlar." diye konuştu.

Hırsızlık için girdiği ahırda yakalandı

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :