Hırsızlığa karşı "karikatürlü" uyarı

Hırsızlığa karşı "karikatürlü" uyarı

İzmir Emniyet Müdürlüğü kentte hırsızlık olaylarının önüne geçmek için hazırladığı farkındalık projesi kapsamında apartmanların giriş katı ile alışveriş merkezlerine karikatürlü uyarı afişleri asacak- İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü Okur:- "Evd

İZMİR (AA) - CANDOĞAN PARLATAN - Evden hırsızlık olaylarının önüne geçmek için farkındalık projesi yürüten İzmir Emniyet Müdürlüğü ekipleri, apartman girişleri ve kalabalık alanlara karikatürlü uyarı afişleri asmaya başladı.

Projenin fikir sahibi Balçova İlçe Emniyet Müdürlüğünün sorumluluk sahasında başlayan çalışmayla polise ihbar oranlarının artırılması hedefleniyor.

Apartman girişleri için ilk etapta 7 konu başlığında hazırlanan 10 bin çıkartma ve afiş, motorize ve yaya ekiplerin yardımıyla asılmaya başlandı.

Karikatürlü afişlerde "Hırsıza açık kapı bırakma!", "Hırsız açık kapı sever!", "Hırsızlara karşı eviniz ne kadar güvenli?", "Bizim gözümüz olun" ve "Sen komşunu kolla ki biz hepinizi kollayalım" uyarıları yer alıyor.

- Hırsızlık yüzde 35 azaldı

İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü Seda Okur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, evden hırsızlıklarla mücadeleye büyük önem verdiklerini söyledi.

İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın'ın talimatıyla evden hırsızlıklarla etkin mücadele anlamında toplantılar yapıldığını ve buna bağlı projeler geliştirildiğini belirten Okur, kabul gören karikatürlü farkındalık çalışmasının da mücadeleye katkı sağlayacağını düşündüğünü dile getirdi.

Hırsızlık olaylarının her geçen gün azaldığına dikkati çeken Okur, "Aldığımız tedbirler sayesinde bu düşüş ocak ayındaki istatistiklerimize de yansıdı. Hırsızlık olaylarında geçen yıla oranla yüzde 35 düşüş var." dedi.

Başarının kalıcı olması ve oranları daha da aşağıya çekmek için gayret ettiklerini vurgulayan Okur, "Halkın desteğini ve farkındalığını almamız için Balçova İlçe Emniyet Müdürlüğümüzün yaptığı bu uygulamaya biz de Asayiş Şube Müdürlüğü olarak destek verelim ve sonrasında tüm ilimize yayalım istedik. İnşallah çok daha iyi sonuçlar alacağız." diye konuştu.

- "Kim o?" demeden kapı açmayın

Balçova İlçe Emniyet Müdürü Süheyda Tuğbay da ihbarın hırsızlığı önleme konusunda önemli bir etken olduğuna dikkati çekti.

"İhbarları artırabilmek için ne yapabiliriz diye yardımcılarımla birlikte çalıştık düşündük ve böyle bir proje geliştirdik." diyen Tuğbay, "İnsanların apartman girişlerine özellikle karikatürle beslediğimiz, yazısı az olan resimler, çıkartmalar ve afişler hazırladık, bunları yapıştıracağız." ifadesini kullandı.

Karikatürlerde yoğunluğu "açık kapı" üzerine verdiklerine işaret eden Tuğbay, hırsızlık olaylarının en çok bu durumdan kaynaklandığını söyledi.

"Kim o?" demeden kapı açılmaması gerektiğini vurgulayan Tuğbay, şunları kaydetti:

"Özellikle bize gelmeyen kişilere kapılarımızı açmamamız lazım. Komşuluk ilişkilerinde de bu duruma dikkat etmeliyiz. Binalara hapis olmuş durumdayız. Çocuklarımız sokaklarda oynamadığı için etrafımızdaki komşularımızın kim olduğunu bilmiyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :