Hindistan'daki yangın

Hindistan'daki yangın

Kerala eyaletindeki tapınakta çıkan yangında ölenlerin sayısı 110'a yükseldi- Olayla ilgili 5 kişi gözaltına alındı

YENİ DELHİ (AA) - Hindistan'ın güneyindeki Kerala eyaletinde bir festival sırasında çıkan yangında ölenlerin sayısı 110'a çıktı.

Polis yetkilileri, havai fişekten çıkan kıvılcımın diğer fişekleri tutuşturmasıyla meydana gelen patlama ve ardından başlayan yangında hayatını kaybedenlerin sayısının 110'a ulaştığını belirtti. Yetkililer, havai fişek gösterisini düzenleyen ekipten 5 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

Kazada en az 300 kişinin yaralandığı kaydedildi.

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, olay yerini ziyaret ederek kazayla ilgili ayrıntılı bilgi aldı. Daha sonra yaralıları kaldırıldıkları hastanede ziyaret eden Modi, kazayla ilgili "yürek parçalayıcı" ifadesini kullandı.

Kerala Eyaleti Başbakanı Oommen Chandy de ölen her bireyin ailesine 15 bin dolar, ağır yaralılara ise 3 bin dolar verileceğini açıkladı.

Hindistan'da dini festivallerde çıkan izdihamlarda her sene çok sayıda kişi yaşamını yitiyor. Kerala'da 2011 yılında bir festivalde 100'den fazla kişi, 2013 yılında da Madhya Pradeş eyaletindeki bir festival sırasında çıkan izdihamda 115 kişi hayatını kaybetmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :