Hindistan'da polis protestoculara müdahale etti

Hindistan'da polis protestoculara müdahale etti

"Padmavati" filmini protesto eden 50 kişi gözaltına alındı

YENİ DELHİ (AA) - Hindistan'da, yarın gösterime girmesi beklenen Hindu kraliçeyle Müslüman hükümdar arasındaki ilişkiyi konu alan "Padmavati" filmini protesto eden gruba, polis müdahale etti.

Polis yetkileri, Mumbai'de filmi protesto etmek amacıyla toplanan gruba müdahale edildiğini belirterek, 50 kişinin gözaltına alındığını kaydetti.

Gujarat eyaletinde de protestocuların 200'den fazla araca zarar verdiğini söyleyen yetkililer, Uttar Pradeş eyaletindeki Meerut kentinde eylemcilerin bir alışveriş merkezinin camlarını kırdığını aktardı.

Eylem yapan başka bir grup da Yeni Delhi-Jaipur yolunu trafiğe kapattı.

Yüksek Mahkeme, Gucerat, Racastan, Madhya Pradeş ve Haryana eyalet yönetimlerince filmin gösterimine yasak getiren kararı bozmuştu.

Film Sertifikasyon Merkez Yönetim Kurulunca (CBFC) onaylanan filmin, yarın gösterime girmesi bekleniyor.

Konusu 16. yüzyıldan kalma Sufi şiiri "Padmavat" üzerine inşa edilen "Padmavati" filminde, Delhi'nin Müslüman Sultanı Alaeddin Halaci tarafından yakalanmaktansa kendisini öldürmeyi seçen cesur ve güzel Rajput kraliçesinin kurgusal hikayesi anlatılıyor.

Filmin yönetmeni Sanjay Leela Bhansali, filmdeki ana karakterler arasında romantik bir ilişki varmış gibi göstererek tarihi çarpıtmakla eleştirilirken, Bollywood yönetmeni bu iddiaları reddediyor.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :