Hilton Konya'yı Rixos satın almış!

Hilton Konya'yı Rixos satın almış!

Maser Holding tarafından yaptırılan ve 1 Ocak 2002'de açılışı yapılan Hilton Konya'nın Adnan Polat'a değil, Rixos Oteller zincirini elinde bulunduran Vanlı genç işadamı Fettah Taminci'ye satıldığı kesinlik kazandı.

Geçtiğimiz günlerde ünlü işadamı Adnan Polat'a satıldığı konuşulan Hilton Konya'nın Rixos oteller zincirine satıldığı öğrenildi.
Otelin satışının ardından binanın yukarısında yer alan tabeladaki harfleri tek tek söktüren otelin yeni yönetiminin önceki gün, tüm otel çalışanlarını işten çıkardığı ve Hilton'a ait bütün eşyaları ve etiketli ürünleri kaldırarak komple temizlik çalışmalarına giriştiği belirtiliyor.

21 milyon dolara satıldığı öğrenilen otelde tüm rezervasyonların iptal edildiği de edindiğimiz bilgiler arasında. Öte yandan bu ay içinde TÜYAP Fuarları'na katılacak firma yöneticileri ve şehir dışından gelecek misafirlerin, otelin rezervasyon iptali nedeniyle kalacak yer aramaya başladığı belirtiliyor.

Türkiye'de 6 otele sahip Rixos oteller zincirinin Hırvatistan ve Kazakistan'da bir, Ukrayna'da iki oteli bulunuyor. Önümüzdeki beş yıl içinde beş yeni oteli bünyesine kazandırmayı hedefleyen Rixos'un yakında Tayland ve Viyana'da da otel projelerinin olduğu belirtiliyor. Konya-İstanbul karayolu üzerinde 26 katlı, içerisinde 2 restoran, 277 klimalı oda, 9 toplantı salonu, bir balo salonu, kapalı ve açık yüzme havuzları bulunan otelde Rixos'un nasıl bir düzenleme yapacağı ise merakla bekleniyor.

Fettah Taminci Kimdir?

Kimilerinin 'Kara para aklıyor'; kimilerinin 'Arkasında Rus mafyası var'dediği 1972 Çaldıran doğumlu olan Fettah Taminci Fetullah Gülen'e yakınlığı ile biliniyor.

Taminci evli ve biri erkek 3 çocuk sahibi.

Önceki ve Sonraki Haberler